Впродовж Великодніх вихідних на Буковині сталися дві аварії з потерпілими

Впродовж Великодніх вихідних на Буковині сталися дві аварії з потерпілимиВнаслідок дорожньо-транспортних пригод постраждали троє буковинців. Один госпіталізований до медичної установи, а двоє загинули під час надання невідкладної медичної допомоги – повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

15 квітня зранку у селі Стара Жадова Сторожинецького району 25-річний місцевий житель рухався по автодорозі керуючи автомобілем марки «Мерседес-308». Водій не впорався з керуванням та допустив наїзд на 62-річного односельчанина, котрий знаходився за кермом велосипеда. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедист помер від тілесних ушкоджень в кареті швидкої допомоги дорогою в лікарню.

Наступного дня після обіду в селі Рухотин Хотинського району 17-річний житель села Поляна Глибоцького району керував мотоциклом «МТ-10». Водій мотоцикла не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини та допустив перекидання транспортного засобу. У результаті аварії постраждала 13-річна пасажирка мотоцикла, котра виявилася односельчанкою водія. Від отриманих травм дівчина померла у реанімаційному відділенні Хотинської центральної районної лікарні. Юнак від госпіталізації відмовився. Поліцейські провели освідчення водія на стан алкогольного сп’яніння та встановили, що останній знаходився у нетверезому стані.

За висновком медичного освідчення на водія мотоциклу було складено протокол за частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відомості про вказані дорожньо-транспортні пригоди внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські з’ясовують всі обставини даних автопригод.

peredplata