ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 28.04 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! Христос Воскрес. 28.04 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Російсько-окупаційні війська продовжують обстріли позицій Сил АТО.
За минулу добу підрозділи противника 52 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

Активісти і представники польських націоналістичних організацій 26 квітня розібрали надгробний пам\’ятник воїнам УПА на кладовищі села Грушовичі поблизу Перемишля.

Зазначається, що дії націоналістів відбувалися за згодою війта гміни Стубно, і поліція не втручалася.

МЗС України зажадало офіційних роз\’яснень від польської сторони у зв\’язку з інцидентом. Київ розцінює подію як \”відверту провокацію напередодні вшанування 70-ї річниці злочинної акції Вісла з метою відволікання уваги від цієї дати.

Голова делегації Європарламенту в парламентському комітеті асоціації ЄС-Україна Даріуш Росаті підтвердив, що 11 червня вводиться безвізовий режим для українців.

Протягом усього дня у Чернівцях утримається хмарна погода. Без опадів. 24 градуси тепла.
за останні 130 років
28 квітня:
МАКС: 26.0° (1966)
МІН: -0.4° (1954)
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам\’ять святих апостолів Аристарха, Пуда, Трохима. У цей день оглядають пасіки: \”На день святого Пуда діставай бджіл з-під споду\”. Вважалось, що бджолиний рій, який залетів на чужий двір, обіцяв господарю дому щастя. На Пуда калина і горобина бруньки розпускають. При нормальній весні у цей час розпускаються листя на березі. З\’являються жаби. У садах спостерігається раннє цвітіння вишні.
У Чернівцях протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Температура від 14 до 25 градусів тепла.
за останні 130 років

Вчора наш сайт відвідали і читали 3679 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 154, у Канаді -66, в Еспанії -75, в Італії – 84, у Польщі -24, в Росії -54, в Чехії -12, Австрії -13, Румунії – 27, Франції -15, Німеччині -12, в Угорщині – 19, у Криму – 52, Ірландії -4, Португалії – 8, Бельгії -12, Голандії -17, Бразилії -7, Ізраїлю – 22 , Норвегії – 2, Швеції – 4, Великобританії – 28, Китаю -5

Активно читають статті \”Іван і «дєдушка» або Хто з ким воює на Буковині\”. \”Спецгрупа смерті, або хто розстрілював буковинців\”, \”ЧОМУ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ПОЧАЛИ СВЯТКУВАТИ ТІЛЬКИ З 1965 РОКУ\” \”Батьківщина підкуповує виборців на Буковині?\”, \”НІ СЕПАРАТИЗМУ! Міський голова Конотопу – свободівець Артем Семеніхін вигнав з міста сепаратистів\”

Сьогодні 28 квітня – День Павла Каспрука (28 квітня 1940 – 27 лютого1991)
Народився Павло Каспрук 28 квітня 1940 року у простій селянській сім\’ї у селі Ракова Томашпільського району на Вінниччині. Після закінчення середньої школи працював вантажникком, шофером, служив в армії, був секретарем виконкому сільської ради, на комсомольсько-молодіжній роботі. А закінчивши у Чернівцях біологічний факультет держуніверситету, довіку залишився на буковинській землі, де народилися у них з Ольгою Яківною сини Олександр та Олексій. Тут же, працюючи у Ленінському райкомі, міськкомі партії, здобув вищу економічну та політологічну освіти.
На його долю випало постійно працювати з людьми, займатися питаннями їхньої освіти, культури, здоров\’я, спорту.
Він був в епіцентрі всієї роботи під час пронесення через область вогню Олімпійських Ігор у Москві. Та сповна талант організатора розкрився на посаді другого секретаря міському партії. Знаний в області фінансист Григорій Васильович Охрімовський відзначив, що він \”на цій посаді набув навичок зрілого керівника, пізнав складне господарство міста, оволодів методами керування ним. Йому доручали найскладніші ділянки функціонування господарського механізму – будівництво молокозаводу, водогону, очисних споруд\”.
З числа багатьох достойних кандидатур 13 березня 1985 року йому довірили високу посаду голови виконкому Чернівецькою міської ради народних депутатів, а відтак до останнього дня свого життя, 27 лютого І99І року, був головою міської ради та її виконавчого комітету. Цей період – найяскравіша сторінка в його житті, вікопомний час неординарних, пам\’ятних подій у літописі Чернівців.
Гідно шануючи незабутні справи П.М.Каспрука, виконком міської ради 17 березня 1992 року присвоїв йому звання Почесного громадянина міста Чернівців.
У меморіальному літописі Чернівців ще є один пам\’ятник, який має безпосереднє відношення до імені Павла Михайловича. Оригінальна і нестандартна скульптура двох дівчаток, що розмотують \”нитку миру\”, досить органічно вписалася в архітектурний простір напроти палацу \”Юність Буковини\”. Золотий напис на чорному граніті: «Колиска Миру» на честь встановлення побратимства Чернівці – Солт Лейк Сіті яке започаткували Павло Каспрук (1940-1991) – Лоуел Ф. Тернер (1916-1989) . автор Д. Сміт/США»

peredplata