На території річки Прут у Чернівцях виявили кишкову паличку

На території річки Прут у Чернівцях виявили кишкову паличкуВ Чернівцях на території річки Прут епідеміологи виявили бактерії кишкової палички, кількість яких перевищила допустимі норми в 4-14 разів.

«За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 6 проб води, які були відібрані 24.04.2017 року та 23.05.2017 року з річки Прут та 1 проба ґрунту в районі пляжу Чернівців не відповідали нормативам за бактеріологічними показниками. За фізико-хімічними показниками відхилень не виявлено», – повідомили в обласному лабораторному центрі.

Там додали, що, незважаючи на те, що патогенних мікроорганізмів в воді з річки Прут виявлено не було, кількість лактозопозитивних кишкових паличок перевищувала норматив в 4-14 разів.

«На якість річкової води безумовно впливають погодні умови, тому після їх покращення буде проведено повторне дослідження води з річки Прут. В подальшому річкова вода протягом літнього сезону буде досліджуватись двічі на місяць, а ґрунт – один раз на місяць», – йдеться у повідомленні.

peredplata