ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ПРОВІВ НАРАДУ ЩОДО СТАНУ ДОРОЖНЬОЇ ГАЛУЗІ БУКОВИНИ. МУНТЯН ВЗЯВ ПАСИВНУ УЧАСТЬ У НАРАДІ. ХОЧА КОЛИСЬ КЕРУВАВ ДОРОГАМИ ОБЛАСТІ

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ПРОВІВ НАРАДУ ЩОДО СТАНУ ДОРОЖНЬОЇ ГАЛУЗІ БУКОВИНИ. МУНТЯН ВЗЯВ ПАСИВНУ УЧАСТЬ У НАРАДІ. ХОЧА КОЛИСЬ КЕРУВАВ ДОРОГАМИ ОБЛАСТІГолова обласної державної адміністрації Олександр Фищук провів робочу нараду щодо стану дорожньої галузі Буковини. Участь у нараді взяли заступники голови облдержадміністрації, представники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та служб області.
Апо це повідомили у прес-службі ОДА.
«Ми повинні бути готовими до того, що з початку 2018 року відбудетьсяпередача доріг загального користування місцевого значення зі сфери управління Укравтодору та Служби автомобільних доріг до сфери управління обласної державної адміністрації, – зауважив голова облдержадміністрації. – Разом з тим буде запроваджено нову систему фінансування дорожньої галузі – за рахунок дорожнього фонду».

Очільник крайової влади наголосив на тому, що на сьогодні перед обласною владою стоять завдання освоєння коштів від перевиконання митних платежів, поточні ремонти доріг державного та місцевого значення, а також робота з попередження руйнування доріг великоваговим транспортом, особливо у літній період.

У контексті цього питання, Олександр Фищук надав доручення відповідним службам щодо організації безперебійної роботи двох пересувних пунктів габаритно-вагового контролю.

У свою чергу, щодо стану дорожньої галузі доповів начальник служби автомобільних доріг Чернівецької області Ігор Гах.

«З Державного бюджету України на впорядкування дорожньої інфраструктури передбачено 79,2 млн. грн., з них на будівництво та реконструкцію автомобільних доріг загального користування –2,3 млн. грн., капітальний ремонт автодоріг – 23,1 млн. грн., поточний середній ремонт доріг загального користування –53,8 млн. грн., – зазначив посадовець. – Щодо фінансування від перевиконання митниці, то службою автомобільних доріг сформовано попередній перелік об\’єктів, які фінансуються за з рахунок перехідних коштів з 2016 року та коштів від продовження експерименту у 2017 році. Очікується, що до кінця червня поточного року буде освоєно близько 130 млн. грн.».

Підсумовуючи, Олександр Фищук наголосив на необхідності ретельного фінансового контролю ремонтно-будівельних робіт на дорогах області та їх якості.

peredplata