Скандал на «Дністер-фесті»: журналістка з Чернівців заявила музиканту, що «в Україні нема війни»

Скандал на «Дністер-фесті»: журналістка з Чернівців заявила музиканту, що «в Україні нема війни»
У Чернівецькій області журналістка під час інтерв’ю з фронтменом гурту Kozak System Іваном Леньо заявила музикантові, що \”в Україні немає війни\” і \”нас посварили політики\”.

Це сталося учора на фестивалі \”Дністер-фест\”, який відбувся у Новодністровську, повідомив на своїй ФБ-сторінці Леньо.

Зокрема, у своєму дописі музикант обурився через поведінку кореспондентки. При цьому, у пості музиканта не повідомляється прізвище журналістки і телеканал, який вона представляла.

\”Обіцяв собі не писати гнівних постів. Тільки позитив. Не втримався. Фестиваль \”Дністер-фест\”. Чернівецька область, місто Новодністровськ. Мальовнича локація. Приємні організатори. Багато людей. Все чудово і адекватно. Козак Систем і Гуцул Каліпсо відіграли свої сети. Настрій чудовий, в наметі-гримерці сидимо з козаками, спілкуємось. Підходить хлопчик, просить інтерв\’ю. В обнімку з Богданом з Каліпсо іду в напрямку до камер. Два оператори і дівчинка-журналіст чекають.

– Здраствуйцє, мєня звать Наташа, расскажітє о своїх впєчєтлєніях от фєстіваля…

Ми з Богданом переглянулись, але продовжуємо посміхатись, кажу

– Сонечко, ви ж не з російського телебачення, сподіваюся, тому пропоную українською. Для мене це принципово, та й для мого колеги, вказую на Бодю, також.

Вона, незадоволено і дещо зверхньо

– Нєт, с чєрновіцкого. Ну, єслі для вас ето так прінціпіально, тогда пожалуйста, потому что лічно для мєня – нє прінціпіально. Могу так, могу едак…
На цьому варто б було завершити діалог, але ж ми толерантні з Богданом, намагаємось продовжувати посміхатись, але відчуваю, що в нас це погано виходить.
Далі іде традиційне, в такому випадку, бла бла бла… про фест, про піпл, про клімат, про організацію, про творчі плани … і на завершення
кажу, що дуже важливо, щоб ми, українці від подібних фестів отримували позитивні емоції, надихались хорошою музикою та правильними сенсами, але не забували, що у нас іде війна на сході.

Щоб пам\’ятали про наших воїнів, які ціною власного життя, створюють нам можливість жити в незалежній країні та боронять наші кордони від одвічного ворога, і що нам потрібно їм допомагати всім, чим можемо заради спільної перемоги.

І тут дама видає фразу, від якої я мало не остовпів на місці:

– У мєня на етот счьот інноє мнєніє. Я счітаю, что у нас нєт нікакой войни. Что нас посорілі політікі і…

Сатаніючи не даю їй договорити, кажу –

– Ви жартуєте?

Вона –

– Нєт, і я увєрєна что …

– Дякую, кажу, інтерв\’ю закінчено, твою мать, і якщо б ти не була дівчиною, то …

Богдан, закриваючи рукою мені рота, відтягує мене в бік.

В принципі, не важливо, що я ще міг би їй наговорити, вже при вимкнених камерах, можете дофантазувати. Важливо розуміти – де такі персонажі беруться?
З якої вони реальності?

У неї війни немає, йбтм!

Її \”поссорілі\”, факін шіт!\”, – написав Іван Леньо.

Водночас директор телеканалу ТВА Вадим Пелех у мережі повідомив, що йдеться про працівницю його ЗМІ.

\”Як директор телеканалу ТВА, я шокований поведінкою нашої кореспондентки. зараз проводиться службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті жорсткі кадрові рішення. Я вже попросив вибачення у музикантів і запевняю, що жодним думки, висловлені цією особою, не є офіційною позицією телеканалу ТВА. Прошу колег поставитися з розумінням до ситуації, яка склалася\”, – заявив Пелех.

Джерело

peredplata