Патріарх Кирил проти єпископа Жара

Патріарх Кирил проти єпископа ЖараЗ джерел, яким ми довіряємо, редакції газети «Час» стали відомі причини візиту на Буковину Митрополита Онуфрія та народного депутата від «Опоблоку» Новинського.
Хоча московський Онуфрій нібито служив службу у Свято-Духівському Соборі Чернівців, а йому прислужував народний депутат України Новинський, насправді, не це було основою візиту двох високих антиукраїнських людей.

Їх послав сюди сам Кирил Московської церкви. А послав він їх аби втихомирити єпископа Банченського Михайла Жара (Лонгіна). Бо уже довгий час єпископ Лонгін не хоче підпорядковуватися Московській патріархії. Щоправда, й Київському патріархату Жар не служить.

З огляду на те, що Михайло Жар не є католиком, греко-католиком, іудеєм, мусульманином, протестантом, то, напевне, він хотів би служити Румунській православній церкві.

Як з’ясувалося, в останні роки на службах Божих Михайло Жар жодного разу не згадав ім’я патріарха Московського Кирила. А цього вже основний московський піп простити не може. Тому послав на Буковину Новинського. Бо раніше кілька разів посилав Онуфрія і вимагав у Митрополита Буковини Мелетія аби вони привели до тями Жара. Ті не могли впоратися з попом-ренегатом Банченським. Жар не підкорювався Москві.

Новинський мав зустріч з Жаром. Розмова була крута. Чим вона закінчилась – невідомо.

Але через кілька днів після розмови на Буковині, Михайло Жар разом з Митрополитом Онуфрієм служили у храмі Почаївської лаври.

У зв’язку з цим редакція газети «Час» просить прихожан, які відвідують службу у Банченах, повідомляти нас, чи згадує ім’я Кирила на проповідях Михайло Жар.
Якщо згадує, то розмова Новинського з Жаром дала результат для Москви. Якщо ні, то – ні!

peredplata