8 ХУДОЖНИКІВ РОЗПОЧИНАЮТЬ РОЗМАЛЬОВУВАТИ КУПОЛ НА ГОРІ ТОМНАТИК

8 ХУДОЖНИКІВ РОЗПОЧИНАЮТЬ РОЗМАЛЬОВУВАТИ КУПОЛ НА ГОРІ ТОМНАТИК У приміщенні обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція начальника відділу з питань туризму Чернівецької обласної державної адміністрації Володимира Фурдиги та президента Фонду розвитку екотуризму «Витоки» Романа Рося щодо реалізації проекту \”Море можливостей на горі Томнатик\”.

Начальник відділу з питань туризму облдержадміністрації нагадав, що 26 серпня 2017 року з нагоди Дня Незалежності України та в рамках вищезгаданого проекту відбудеться сходження на гору Яровицю – найвищу вершину Буковини, що входить до складу так званих Покутсько-Буковинських Карпат.
За його словами, перш за все, подібні заходи покликані популяризувати карпатський туризм, збільшити потік внутрішнього туризму до Путильського району, а також підвищити інвестиційну привабливість району та області загалом.

На найвищій точці Буковинських Карпат – горі Яровиця – пройдуть урочистості, присвячені 26-ій річниці незалежності України. Після цього на горі Томнатик гості та учасники заходу оглянуть розмальований купол – гігантську писанку, яку 8 художників розписуватимуть тиждень, від сьогодні і до Дня Незалежності.

Призидент Фонду розвитку екотуризму «Витоки» Роман Рось поінформував присутніх про відкриття проекту «Море можливостей на горі Томнатик», а саме про ідею створення проекту, мету, його благодійну основу. Основне гасло проекту – «НІ Війні!».

В рамках проекту відбудеться фестиваль \”Любіть Україну, бо вона того варта\”, в якому братимуть участь народні колективи Путильського району, художники-музиканти. Передбачаються виступи артистів Чернівецької обласної філармонії та чернівецького гурту «Гуцул Каліпсо». Також всі присутні зможуть насолодитися традиційною буковинською кухнею та помилуватися чудовими краєвидами Покутсько-Буковинських Карпат.

peredplata