Місія ОБСЄ завітала з робочим візитом на Буковину

Місія ОБСЄ завітала з робочим візитом на Буковину

18 серпня в приміщенні Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відбулася зустріч із представниками Спеціальної моніторингової місії в Україні (СММУ) Організації з безпеки та співробітництва в Європі, що здійснюють свою діяльність на теренах області. Про це інформує прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Представник групи спостерігачів Деян Георгіевскі ознайомив присутніх з роботою офісу СММУ ОБСЕ й наголосив, що основним завданням місії ОБСЄ в Україні є збір об’єктивної та неупередженої інформації про ситуацію в країні. На зустрічі спостерігачів цікавили питання організації роботи з пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в бойових діях на Сході країни.

– У Чернівецькій області пенсійні виплати отримують 523 внутрішньо переміщені особи, які фактично проживають на території області. Наразі на обліку в управлінні перебуває 153 військовослужбовці, інвалідність яких пов’язана із участю в АТО, призначено пенсії 148 членам сімей 63 загиблих під час проведення АТО. Велику роль при вирішенні питань, пов’язаних із пенсійним забезпеченням ветеранів АТО та членів їх сімей відіграє тісна співпраця працівників управління із державними та громадськими організаціями, – повідомила під час зустрічі з представниками СММУ ОБСЄ перший заступник начальника Головного управління Ольга Кривуля.

Зазначила, що згадані питання мають величезне суспільне значення та знаходяться на постійному контролі пенсійної служби краю.

peredplata