У чотирьох громадах Чернівецької області, восени відбудуться вибори

У чотирьох громадах Чернівецької області, восени відбудуться вибориНа засіданні Центральної виборчої комісії було прийнято рішення про призначення перших виборів голів та депутатів в 202 об’єднаних територіальних громадах. ЦВК призначила вибори на 29 жовтня 2017 року та оголосила про початок виборчого процесу 9-го вересня. За відповідну постанову проголосували 12 присутніх членів комісії.

В Чернівецькій області вибори призначені в 4-ьох громадах, а саме – Кіцманській, Мамаївській, Острицькій та Магальській. На призначення виборів також сподівалися мешканці Новодністровської громади, проте, як зазначила начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку Управління Чернівецької ОДА: «ЦВК вважає, що спочатку мають бути змінені адміністративні межі міст обласного значення при приєднанні до них суміжних сіл через постанову ВРУ, а вже потім призначено вибори. При цьому профільний комітет ВРУ та Мінрегіон вважають інакше. І навіть у змінах до ЗУ \” Про добровільне об\’єднання територіальних громад\”,які проголосовані в лютому ц.р. зазначено, що перші вибори до ОТГ, які утворилися на базі міст обласного значення призначаються без зміни адмінмеж. Але як виявилося для ЦВК норма закону не указ. Дуже шкода Новодністровськ і ще 29 таких громад по Україні, адже вони вже спроможні і могли б швидко підтягнути в розвитку навколишні села.»
Загалом у виборах 29 жовтня участь зможуть взяти 1 мільйон 360 тисяч осіб, тобто 4% усіх виборців України.

Тарас Прокоп,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Чернівецькій області

Магальська об’єднана територіальна громада (Новоселицький район). До її складу увійшли Магальська сільрада (с.Магала, Остриця, Буда, Прут) та Рідківська сільрада (с.Рідківці). Чисельність населення громади понад 13 тис. осіб.

Кіцманська об’єднана територіальна громада. До її складу увійшли Кіцманська міська рада, Суховерхівська та Давидівська сільські ради. Чисельність населення близько 10 тис. жителів

Мамаївська об’єднана територіальна громада (Кіцманський район)
. До складу увійшли Мамаївська сільська та Лужанська селищна ради. Населення складає 10,5 тис. осіб.

Острицька об’єднана територіальна громада ( Герцаївський район) до її складу увійшли: Острицька сільська рада, Цуренська сільська рада, Горбівська сільська рада, Годинівська сільська рада. Чисельність населення перевищуватиме 10,5 тис. осіб.

peredplata