Мільйони за іноземних студентів: у чернівецькій поліції розслідують можливі зловживання службовими особами Буковинського державного медичного університету

Мільйони за іноземних студентів: у чернівецькій поліції розслідують можливі зловживання службовими особами Буковинського державного медичного університетуЖурналісти телеканалу ICTV дослідили, яким чином у Буковинському державному медичному університеті заробляють на іноземних студентах.

Виявляється це справжній бізнес, куди сторонніх не пускають, – дійшли висновку журналісти, які розшукали одного з учасників такої схеми.

– Мільйони за іноземних студентів – це найприбутковіший товар, до того ж не тільки легальний. Студенти остерігаються ставити ці питання гласно, тому що остерігаються бути відрахованими із вузу. Журналіст знайшов громадянина Індії, якого ще не депортували, проте навчатися у Буковинському державному медичному університеті він уже не може. Чоловік стверджує усе тільки через те, що він виступив проти системи і оприлюднив схеми сумнівної співпраці керівництва буковинського вузу і свого приятеля, який займається постачанням індійських студентів до БДМУ.

У чернівецькій поліції підтвердили, що нині здійснюється досудове розслідування можливих зловживань службовими особами Буковинського державного медичного університету.

Докладніше на відео з 3 хвилини 50 сек.:

peredplata