Як на весіллі секретаря Чернівцям обирали

Як на весіллі секретаря Чернівцям обиралиА далі про тамаду. Тобто про секретаря нашого міського. Бо яка то міськрада без тамади. Тобто, без секретаря. Так от, кажуть, що звершилося нарешті. Буде у нас секретар-тамада. Діло було так. Якщо, звичайно ж, вірити таємним джерелам нашого гуру з інформаційних спецоперацій Петра Дмитровича.

Голова наш крайовий Іван Мунтян женив молодшого сина Мірчу. Женив у файному ресторані за містом. Алкоголю не було. Навіть пива – скучняк. Зате замість пива була купа різних народних депутатів – переважно порошенківців.

Ото, як стверджує Петро Дмитрович, від скучняка, бо без чарки ні голубці, ні ковбаси в депутатсько-начальницькі писки не дуже то й хотіли лізти, все норовили під стіл впасти, порішили обрати секретарем-тамадою Чернівців самого Василя Сафроновича Продана.

Благословила те дійство, знічев’я копирсаючись вилочкою в листі салату і руколи, родичка Василя Сафроновича Оксана Петрівна Продан.

\”Хай буде Василь секретарем-тамадою\”, – сказала вона, закотивши до небес милі оченятка і склавши на грудях білі рученятка. Так на тому і зголосилися. Буде Василь і нема на то ради, як каже Петро Дмитрович. Тим більше, що секретар у Чернівцях ще з часів Віталь Міхалича – особа культова. Як сніп на обжинках, як дідух у кутку хати на Святу вечерю, чи як \”дід\” і \”баба\” на Маланку.

Тим більше, що Василь Сафронович дуже органічно вписується у будь-який із цих національних колоритних образів – і в сніп, і в дідух. Так що секретарю-тамаді, як каже Петро Дмитрович, у Чернівцях бути! Тим більше, що наша міськрада без секретаря, як село без файної молодиці. І подивитися нема на кого, і пліткувати та заздрити нема кому. Скучняк, загалом. Як на безалкогольному весіллі.

Олександр МОСТІПАКА

peredplata