ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 19.09. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 19.09. 2017Сьогодні – День народження смайла.

19 вересня 1982 року можна вважати Днем народження «Смайлика». В цей день Скотт Фалман, будучи професором Університету Карнегі-Меллона, запропонував графічно передавати усміхнене обличчя за допомогою трьох символів, які слідують один за іншим: двокрапка, дефіс, закриваюча дужка. Це нововведення отримало просту назву «смайл» (з англ. \”Посмішка\”) і знайшло широке застосування в комп\’ютерній сфері — особливо в інтернеті і соціальних мережах.

Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО залишалась напруженою, проте контрольованою українською армією. Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 14 разів порушили перемир’я. Під час 9 обстрілів сили АТО відкривали вогонь у відповідь. У результаті бойових дій двоє українських військових отримали поранення.

УКРАЇНА І СВІТ

Міський суд Чорноморська виправдав групу з 20 активістів Антимайдану, яких звинувачували в організації і участі в масових заворушеннях, що відбулися 2 травня 2014 року в центрі Одеси. П\’ятьох головних фігурантів, які перебували під вартою, звільнили, але потім двох з них знову затримали.

Суд констатував, що немає переконливих доказів провини обвинувачуваних.
Після оголошення виправдувального вироку відбулися сутички активістів з правоохоронцями біля будівлі суду. В результаті сутичок постраждали понад 30 поліцейських.

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід для директора постраждалого від пожежі дитячого санаторію Вікторія Петроса Саркісяна у вигляді арешту на два місяці.

Також була заарештована на два місяці без права внесення застави вихователь Наталія Янчик, яка відповідала за пожежну безпеку в таборі.


В Україні припинило діяльність Управління безпеки дорожнього руху. Його функції передані патрульній поліції.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому депутату Верховної Ради Андрію Артеменкові у визнанні протиправними дій генерального прокурора Юрія Луценка, про позбавлення його українського громадянства.

В Україну прибуло судно з антрацитом з Південно-Африканської республіки для енергохолдингу ДТЕК. Зазначається, що це вже четверта партія антрациту з ПАР в рамках програми з підготовки до проходження опалювального сезону.

За словами комерційного директора ДТЕК Енерго Віталія Бутенка, очікується ще один балкер з 75 тисячами тонн антрациту.

БУКОВИНА

Директор департаменту економіки Чернівецької ОДА Ігор Сідляр (на фото) подав позов до Чернівецького окружного адміністративного суду (вул. Садова,1) на голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука щодо незаконності підписаного ним розпорядження від 27 липня 2017 року за № 571-р «Про внесення змін до структури обласної державної адміністрації», згідно якого повністю ліквідовується департамент економічного розвитку ОДА, з чисельність 25 штатних одиниць, який очолює Ігор Сідляр.


На Буковині до трьох років позбавлення волі засуджено голову райради, який організував злочинну бригаду, яка крала гравій з русла річки Прут

Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, та похмура погода буде триматися у Чернівцях до самого вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ. До 17 градусів тепла.
за останні 130 років
19 вересня:
МАКС: 30.5° (1946)
МІН: 1.3° (1956)
Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам\’ять архистратига Михаїла. З 19 вересня вранці починалися Михайлівські приморозки: \”Михаїл памороззю землю прихватив\”. У давнину наші пращури погоду на зиму визначали за листям осики: якщо воно лягає лицьовою стороною вверх – до студеної зими, виворітною догори – зима буде теплою, а якщо і так, і так – то на помірну зиму.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3729 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 100(регіони Росії:Москва – 27, Санкт-Петербург 15, Нижній Новгород 12, Володимир – 1 Іркутськ – 1 Єкатеринбург 1 Брянськ .7 Іваново .2 Твер.5 Іжевськ 7,Улан Уде 6, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2, Владивосток – 1, Самара – 2 ) , у Канаді -18,У США – 145 в Еспанії -33, в Італії – 41, Голландії – 101 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 27, Франції -5, Німеччині -52, в Угорщині – 9, у Криму – 43, Бельгії -42, Молдова- 21, Індія – 3
Активно читають статті \”Порошенко міняє голову своєї партії у Чернівцях\”. \”Чернівецьке відлуння Саакашвілі\” \”Виклик журналістів з Буковини Петра Кобевка і Сергія Зарайського до слідчого Львова у справі Саакашвілі\”

peredplata