У Чернівцях триває виставка «Букдерев-2017», представлена 35 підприємствами Буковини

Держлісгоспи Буковини представили різноманітну продукцію на традиційній спеціалізованій виставці «Букдерев-2017»

У Чернівцях триває виставка «Букдерев-2017», представлена 35 підприємствами Буковини

Державні підприємства лісового господарства краю, що входять у сферу управління Чернівецького ОУЛМГ, – серед 35 підприємств Буковини, що представили свою продукцію на щорічній традиційній ХХІ спеціалізованій виставці «Букдерев-2017», організованій Чернівецькою торгово-промисловою палатою.

У виставковому заході, який саме триває у Чернівцях, беруть також участь виробники з Чернігівської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської областей. Про це інформує прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

«Держлісгоспи краю – постійні учасники таких промислових виставок, – зазначає в. о. начальника Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства Роман Череватий. – Наші підприємства – у постійному розвиткові. Модернізація виробничих потужностей, запуск в експлуатацію новітнього обладнання дозволяє розширювати асортимент якісної продукції, яка користується попитом не тільки в Україні, але й на світовому ринку. Приміром, деревопереробні потужності Сторожинецького держлісгоспу сертифіковані за міжнародними стандартами, а відтак – продукція цього галузевого підприємства, вироблена, наголошу, із сертифікованої сировини, успішно конкурує на ринках країн ЄС».

Брус оциліндрований, дошка обрізна і необрізна, паркет і ламель індустріальні, штахети – ось неповний перелік товарів, ознайомитися з якими пропонують відвідувачам виставки держлісгоспи Буковини, що мають цехи деревопереробки. Варто підкреслити, що на переробку прямують матеріали лісозаготівлі, які не користуються попитом на внутрішньому ринку. Сучасне обладнання дозволяє лісгоспам області (відповідні виробничі лінії працюють у 10 лісгоспів з 15) забезпечувати поглиблену переробку деревини, а виручені кошти вкладати у лісівничі заходи з охорони, догляду за лісами. Адже лісове господарство на Буковині галузеві підприємства ведуть на госпрозрахункових засадах, без залучення бюджетних коштів.

«Букдерев-2017» – це також комунікативний майданчик, де виробники і споживачі знайомляться один з один, укладають бізнес-контракти. Продукція деревопереробки лісогосподарських підприємств користується високим попитом серед меблевиків, будівельників.

Окремий напрям виробництва, освоєного держлісгоспами області, – випуск брикетів паливних, деревного вугілля для опалювальних систем, що працюють на альтернативній газу паливній сировині.

Як завжди, окрасою виставки «Букдерев-2017» стали декоративні рослини, що вирощують держлісгоспи у своїх розсадниках для садово-паркового дизайну як на приватних подвір’ях, так і для озеленення міст і сіл не тільки Буковини.

У виставкових павільйонах лісогосподарських підприємств відвідувачі заходу також обов’язково знайдуть смачну і корисну продукцію побічного користування, яким займаються усі лісництва, – мед, сушені гриби-ягоди, набори для чаювання з екологічно чистих і цілющих лісових дикоростучих трав.

peredplata