ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 03.10. 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 03.10. 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі був мирним

Минула доба у районі проведення АТО завершилась збільшенням кількості обстрілів українських позицій з боку бойовиків на Донецькому напрямку. Загалом, від початку доби незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир’я. Враховуючи загрозу життю, бійці АТО 12 разів відкривали вогонь у відповідь. Унаслідок бойових дій – втрат серед наших захисників немає.

УКРАЇНА І СВІТ

Глава каталонського уряду Карлес Пучдемон заявив, що не зацікавлений в \”травматичному\” розриві Каталонії з Іспанією і запропонував прем\’єр-міністру Іспанії Маріано Рахою переговори під егідою Євросоюзу.

Симоновський районний суд Москви заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 20 діб за неодноразові заклики до участі в неузгоджених акціях. Суд дійшов висновку, що адміністрація Нижнього Новгорода не погодила мітинг прихильників Навального.

У Лас-Вегасі в ніч на 2 жовтня на фестивалі кантрі-музики Route 91 сталося наймасовіше вбивство в історії США. 64-річний американець Стівен Педдок відкрив стрілянину по натовпу з балкона готелю. За останніми даними, загинули 59 людей і 527 постраждали. Злочинець наклав на себе руки до прибуття поліції.

У хостелі Запоріжжя сталася пожежа, в результаті якої загинули п\’ятеро людей. Четверо загиблих були громадянами Азербайджану. Попередня причина пожежі – займання електромережі в коридорі другого поверху. Власницю хостелу затримано.

Україна в січні-вересні 2017 року збільшила транзит російського природного газу через свою газотранспортну систему на 23,4% (на 13,34 млрд куб. м) у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 70,36 млрд куб. м.

Згідно з оперативними даними Укртрансгазу, в тому числі транзит газу через Україну в Європу за дев\’ять місяців склав 68,54 млрд куб. м, до Молдови – 1,8 млрд куб. м.

У 2018 році в Україні можливе зростання тарифів на газ на 19%, на опалення, гарячу воду і електроенергію – на 20%. Про це йдеться в консенсус-прогнозі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

БУКОВИНА

Підписи депутатів Чернівецької міськради на підтримку кандидатури Василя Продана на посаду секретаря ради були зібрані ще минулого року. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук

У Чернівцях пішохід розбився на смерть, упавши на проїжджу частину дороги. Трагедія сталася сьогодні на перехресті вулиць Сторожинецької та Запорізької. Чоловік середнього віку, стоячи на тротуарі, впав на проїжджу частину дороги. Від удару об асфальт голова пішохода буквально тріснула і він загинув на місці.

В цей день у Чернівцях хмар на небі не було тільки вночі, а з ранку й до самого вечора буде зберігатися похмура погода. Без опадів. До 16 градусів тепла
за останні 130 років
03 жовтня:
МАКС: 28.2° (2001)
МІН: -0.8° (1946)
Народний прогноз погоди: 3 жовтня відзначається день святого Євстафія Плакиди. У народі його ще називали Астафій Вітряк або вітри Астафія. День, як правило, бував вітряний, і за вітром визначали погоду: якщо північний – близько холоднеча; південний – до тепла; західний – до скорих дощів, а східний – до ясної погоди.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3575 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. в Росії- 108(регіони Росії:Москва – 7, Санкт-Петербург 5, Нижній Новгород 2, Володимир – 1 Іркутськ – 1 Єкатеринбург 1 Брянськ -3 Іваново -2 Твер-2 Іжевськ 7,Улан Уде -3, Уфа 1, Южно-Сахалінськ- 2, Калуга- 1, Ханти-Мансинськ-2, Владивосток – 1, Самара – 2 ) , у Канаді -28,У США – 125 в Еспанії -43, в Італії – 51, Голландії – 61 у Польщі -13, в Чехії -13, Австрії -11, Румунії – 27, Франції -5, Німеччині -52, в Угорщині – 9, у Криму – 33, Бельгії -22, Молдова- 21, Індія – 3
Активно читають статті \”У Новодністровську на Буковині почалася революція\”. \”Знай чужинець – тут господар УКРАЇНЕЦЬ!\” \”Зрадників – на палю. Хто з ким і проти кого на Буковині\”

peredplata