Погіршення умов життя українських пенсіонерів – ціна самопіару “Батьківщини” та “Опозиційного блоку”

Погіршення умов життя українських пенсіонерів – ціна самопіару “Батьківщини” та “Опозиційного блоку”

На початку пленарного тижня Верховна Рада України підтримала пенсійну реформу в нашій державі. За це рішення проголосували 288 народних депутатів. Не голосувала фракція “Батьківщина” та “Опозиційний блок”. Більше того, представники даних політичних сил заявили, що домагатимуться скасування пенсійної реформи.

Не пояснюючи справжніх причин такого рішення, члени вищезгаданих політичних об’єднань оскаржуватимуть цю реформу у Конституційному суді, про що вже були зроблені відповідні заяви.
Звісно, розуміючи опозиційну риторику «Батьківщини» та «Опозиційного блоку», можна зробити висновки, що діяльність цих політичні партій зводиться до тези: «Чим гірше – тим краще!».
У 2016-му році ВО “Батьківщина” не підтримала збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1600грн. до 3200грн., критикуючи конструктивні парламентські сили за таке рішення і розповідаючи про нездатність української економіки витягнути дане навантаження. Але все вдалось. І вже протягом 2017 року більше 4млн. українців отримують вдвічі збільшену мінімальну заробітну плату. А з 1 січня 2018 року її розмір складатиме 3723 грн.. І тут всі зрозуміли, що слова «опозиціонерів» про неготовність та непосильність виконання такого рішення – це просто політичний піар.
Так і сьогодні, коли підняття розміру пенсійного забезпечення та створення передумов для подальшого гарантованого його зростання стає «кісткою в горлі» ВО «Батьківщина» та партії «Опозиційний блок». Ну не може помилятися переважна більшість представників парламенту, які віддали свої голоси у підтримку пенсійної реформи (288-«ЗА»).
Невже бажання самопіару політичних партій «Батьківщина» та «Опозиційний блок» стоїть вище принципів справедливості по відношенню до сьогоднішніх і майбутніх українських пенсіонерів?
Через декілька тижнів у Кіцмані, Мамаївцях, Остриці та Магалі відбудуться вибори до новостворених об’єднаних територіальних громад. Цікаво, чи люди, які балотуються в депутати та є кандидатами на посади голів об’єднаних громад від партій “Батьківщина” та “Опозиційний блок”, теж вважають, як і лідери їх політичних сил, що підвищувати пенсії українцям не потрібно? Вибори покажуть.

peredplata