Відійшов у Вічність заслужений журналіст України, колишній редактор газети «Рідне слово» Василь Дмитрович КРИВИЙ

Відійшов у Вічність заслужений журналіст України, колишній редактор газети «Рідне слово» Василь Дмитрович КРИВИЙСпомин про колегу

Чернівецька обласна організація Національної Спілки журналістів України з глибоким сумом сповіщає, що на 71-му році життя відійшов у Вічність заслужений журналіст України, колишній редактор Кельменецької районної газети «Рідне слово» та голова первинної журналістської організації, лауреат премій імені В. Чорновола та О. Романця Василь Дмитрович КРИВИЙ.

Народився покійний у с. Козиряни Кельменецького району в багатодітній родині. Закінчив Козирянську восьмирічну і Лівинецьку середню школи, філологічний факультет Чернівецького державного університету. Працював учителем української мови і літератури в Корчівській середній школі Глибоцького району.
Після служби у війську стає до праці у редакції Кельменецької районної газети «Наддністрянська правда» (нині – «Рідне слово»). Пройшов шлях від літпрацівника до заступника редактора та редактора часопису. Після виходу на заслужений відпочинок не припиняє творчий зв’язок з районною газетою – систематично публікує мініатюри на теми сьогодення.

Разом з дружиною Марією Володимирівною виховали доньку Богдану (вчитель української мови та літератури в Кельменецькому ліцеї) та онука Богдана (студент БДМУ). Усі пам’ятають його як чудового главу родини і гарного господаря.

Василь Дмитрович був активним у культурному та громадському житті краю, мав талант танцюриста і співака, різьбяра і винороба, тамади і гумориста. Він є автором чотирьох публіцистичних книг: «Веселка над Дністром», «Животоки», «Убієнні голодом», «Козиряни».

У ці, сповнені тугою від непоправної втрати, скорботні дні висловлюємо щире співчуття рідним та близьким покійного. Світлий і добрий спомин про щирого колегу, вірного товариша і друга Василя Дмитровича КРИВОГО назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав і поважав.

Похорон призначено на 21 жовтня, 9:00.
Від Театральної площі у Чернівцях о 7:30 відбуває автобус до Кельменців.

peredplata