У Чернівцях помер відомий телеведучий Василь Селезінка

У Чернівцях помер відомий телеведучий Василь СелезінкаУ Чернівцях сьогодні на 85-му році життя відійшов у вічність відомий телеведучий, журналіст і режисер Василь Селезінка.

Про це на своїй ФБ-сторінці повідомила журналістка Антоніна Фантух, пише molbuk.ua

Вона зазначила, що прощання з Василем Селезінкою розпочнеться 13 листопада о 13.30 у Чернівцях на вулиці Якоба фон Петровича, 13 (колишня Ломоносова).

Відомий актор, письменник, журналіст, театральний і телевізійний режисер Василь Михайлович Селезінка народився 14 жовтня 1933 в селі Іспас Горішній, Коломийського району Івано-Франківської області.

Член Спілки журналістів України (1973), Заслужений діяч мистецтв України (2005).

Закінчив з відзнакою акторський факультет Київського театрального інституту імені Карпенка-Карого (1956), журналістський факультет Львівського національного університету імені Івана Франка (1967) та режисерські курси в Ленінграді (1968) і в Києві (1973).

Сім років працював актором в Рівненському обласному театрі, потім головним режисером Чернівецької обласної студії телебачення. Автор, або співавтор і режисер, призначених для передачі по республіканському (УТ), союзному (ЦТ) та Інтербаченню, зокрема передач культурно-мистецького спрямування \”Сяйво\”. Автор, режисер та ведучий циклу передач (всього було 139 передач) \”Місто моєї любові\”, в яких передавав глядачам архітектурну і пейзажну красу \”маленького Парижа\” (Чернівців).

Був художнім керівником Чернівецького українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.

Є автором близько 1000 друкованих статей, рецензій, драматичних і прозових творів.

peredplata