Протягом вихідних трапилося 10 пожеж, на яких одну людину травмовано та одну врятовано

Протягом вихідних трапилося 10 пожеж, на яких одну людину травмовано та одну врятовано

Так, 12 січня, горіла кімната гуртожитку, що на Парковому проїзді. Пожежа виникла на третьому поверсі дев’ятиповерхового будинку. За попередніми даними, загорання виникло через коротке замкнення електромережі, внаслідок чого загорівся телевізор, а згодом і холодильник, розташований поруч. Рятувальників викликав мешканець кімнати. На ліквідацію прибули два відділення групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Вогонь було швидко ліквідовано. Пожежники врятували кімнату, в якій виникло загорання, а також не допустили розповсюдження вогню по всій будівлі. Внаслідок пожежі були знищені телевізор, холодильник та речі домашнього вжитку.

13 січня у селі Глиниця Кіцманського району виникла пожежа в житловому будинку. Мешканка, жінка 1930 р. н., внаслідок пожежі потрапила до лікарні. Через перекал печі почало тліти покривало, а в подальшому й килим на стіні та штори. Жінка відчула нездужання та підозрілий запах у кімнаті. Вона не могла підвестися та почала повзти до вхідних дверей. Син, який мешкав неподалік, побачив, що в помешканні матері не горить світло та пішов з’ясувати, що трапилося. Відтак, постраждалу у важкому стані доправили до Кіцманської ЦРЛ із діагнозом: отруєння чадним газом та опіки І – ІІ ступеню правого плеча та чола. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце не викликалися. Пожежу власники загасили самотужки.

Того ж дня пожежа виникла у місті Вашківці Вижницького району. Вогонь в одній з кімнат будинку помітила доглядальниця. Вона вибігла до сусідів, звідки й зателефонувала на лінію 101. На місце пригоди прибули Державний пожежно-рятувальний пост міста Вашківці Державної пожежно-рятувальної частини № 4, а також бійці Державної пожежно-рятувальної частини № 4, розташованої у м. Вижниця. Рятувальники евакуювали власницю 1942 р. н. А згодом і ліквідували пожежу, врятувавши будинок. Вогонь знищив перекриття та покриття помешкання. За попередніми даними, пожежа виникла через недоліки в конструкції пічного опалення.

Ще одна пожежа трапилася 14 січня у Чернівцях на Бульварі Героїв Крут. Вогонь спалахнув на горищі дев’ятиповерхового будинку. За попередніми даними, причиною пожежі стало коротке замкнення у двох електрощитах, один з яких належав провайдеру кабельного телебачення та інтернету. Це помітили мешканці будинку та викликали рятувальників. Бійці двох відділень ГП АРЧ АРЗ СП Управління ДСНС України у Чернівецькій області швидко загасили вогонь.

Загалом, протягом п’ятниці та вихідних трапилося 10 пожеж. Дві з них, зокрема, трапилися в автомобілях. Обидва транспортні засоби горіли у Чернівцях. В одному з випадків вогонь пошкодив панель приладів, а в іншому – моторний відсік. В обидвох випадках рятувальники вчасно прибули та ліквідували загорання. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata