Сім місяців добровільного рабства у Чернівцях

Сім місяців добровільного рабства у Чернівцях

1 лютого у Чернівцях презентують книгу перекладачки, мандрівниці Ольги Мельник «Ship life. Сім місяців добровільного рабства», що вийшла у «Видавництві 21». Презентація відбудеться у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) за участі авторки, а також журналіста, історика, літератора-дослідника, знавця тревелогів Юрія Чорнея. Модеруватиме літературознавець Інга Кейван. Початок о 19.00.

«Ship life. Сім місяців добровільного рабства» ‒ подорожній щоденник Ольги Мельник. Авторка розповідає про свій досвід семимісячної контрактної роботи на круїзному лайнері, у закритому просторі якого панують свої закони, правила, своєрідна боротьба за виживання. Події викладено у хронологічному порядку, тому читач матиме змогу не лише відвідати разом з оповідачкою та командою лайнера різні куточки світу, а й простежити еволюцію її непростого, а почасти й доволі травматичного досвіду. Ship life – це тривале співіснування у замкненому просторі представників різних культур, особистостей з відмінними морально-етичними поглядами, світоглядами, своїми життєвими історіями, мотивацією. Тому виживання на цій території більше пов’язане все ж не з боротьбою, а з готовністю вчитися комунікації. Територія Ship ‒ своєрідна модель світу, Вавилонська вежа, це шанс пізнати світ, іншого ‒ через численні інциденти, конфлікти, діалоги, розв’язання численних задач. І що не менш важливо ‒ виняткова можливість розкритися собі.

Книга цікава та унікальна ще й тим, що подає багато ексклюзивної інформації про життя на лайнері: побут, робота, дозвілля персоналу, закулісся неймовірно злагодженої сфери обслуговування, розваги пасажирів, особлива мореплавна професійна лексика, специфічний жаргон. А ще ‒ особистою мотивацією приректи себе на таке «добровільне рабство» різних учасників цієї історії. Під час презентації 1 лютого дізнаємося, якою була мотивація Ольги Мельник, який бік вона обрала у протистоянні амбіцій і цінностей, довідаємося про багато інших фактів ship life, а також поговоримо про жанр тревелогу та місце подорожнього щоденника Ольги Мельник у контексті цієї літератури.

Ольга Мельник, «Видавництво 21», Літературний целанівський центр запрошують до спілкування любителів літератури нон-фікшн як літератури чужого, неприкрашеного досвіду, а також усіх, хто любить пригоди, подорожі, цікаві історії і не боїться викликів життя.

Книга на сайті «Видавництва 21»: http://www.books-xxi.com.ua/products/ship-life-sim-misyatsiv-dobrovilnogo-rabstva
Анонс виходу: http://www.books-xxi.com.ua/announce/vidavnitstvo-21-predstavit-knigu-pro-zarobitchanstvo-na-mori

ДОВІДКА ПРО ОЛЬГУ МЕЛЬНИК:
Народилася 10 квітня 1988 року в м. Білгород-Дністровський, Одеської області. Вивчала історію в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», вчилася заспільною магістерською програмою «Німецькі та Європейські студії» «Києво-Могилянської академії» та Єнського університету ім. Фрідріха Шиллера (Німеччина). Після закінчення навчання відпрацювала контракт офіціантом бару на американському круїзному лайнері. Згодом дистанційно працювала перекладачем і багато подорожувала Азією: Індія, Шрі-Ланка, Таїланд, Малайзія, Киргизстан, Узбекистан, Казахстан, Сінгапур. Півроку прожила на індонезійському о. Ява, працюючи вчителем англійської мови в ісламській школі. Також працювала інструктором в американській школі раннього розвитку в Китаї. На сьогоднішній день відвідала 44 країни в Європі, Азії, Північній та Центральній Америці.

peredplata