Знову тушки мертвих свиней на Буковині

Знову тушки мертвих свиней на Буковині

15 тушок свиней виялено біля Магали.

Така «знахідка» стала приводом для скликання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при РДА, її засідання провів голова цієї комісії Іван Пазяк. Як повідомляє прес-служба РДА «Було заслухано інформацію про епізоотичну ситуацію у зв’язку з виявленням трупів свиней на території несанкціонованого сміттєзвалища Магальської ОТГ. Доручено відповідним службам забезпечити утилізацію загиблих тварин, шляхом облаштування траншеї для захоронення та спалювання на місці їх виявлення з залученням необхідної техніки та виділення необхідних паливно-мастильних матеріалів для потреб Новоселицької дільничної лікарні ветмедицини.
Також прийнято рішення заборонити в\’їзд постороннім особам на місце виявлення загиблого свинопоголів’я, вжити заходів щодо локалізації міграції бродячих тварин на прилеглій території.
Виконавчим комітетам місцевих рад рекомендовано провести обстеження існуючих сміттєзвалищ і прилеглих до них територій та посилити роз’яснювальну роботу з жителями з метою недопущення утилізації загиблих тварин в невстановлених місцях; терміново в адміністративних межах населених пунктів провести обстеження та вжити заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ.
Конкретні заходи з недопущення розповсюдження африканської чуми свиней будуть прийматися після підтвердження результату лабораторного дослідження на АЧС з лабораторії м.Київ».

peredplata