Справа губернатора Буковини і його сватів

Справа губернатора Буковини і його сватівУ Чернівцях відбулися великі кримінальні справи. Цілий день правоохоронці сусідніх областей проводили слідчі дії та обшуки у квартирах, будинках, на складах, у гаражах та офісах родини губернатора Фищука, його сватів і зятя.

Інформації про це дуже мало. Фищук не заперечує фактів обшуків. Але вважає, що обшуки, які проводили правоохоронці у його родичів, могли спровокувати матеріали, які він направив на посадовців міністру МВС Арсену Авакову та в Державну фіскальну службу.

\”Річ у тім, що три тижні тому мені активісти \”Стоп Корупції\” направили матеріали – ті, які вони оприлюднили у ЗМІ, які стосуються управління захисту економіки по Тичині (Іван Тичина – керівник управління УЗЕ в Чернівецькій області, – авт.) та по Салагору (Микола Салагор – начальник Чернівецької митниці ДФС, – авт.). Я, звичайно, ті матеріали відправив по призначенню: відправив на міністра Авакова, а другі – у ДФС. Не виключено, що обшуки могли проводити в тому числі через ці матеріали\”, – сказав Фищук.

Водночас він сказав, що матеріали справи він розглядати не може, оскільки це мають робити відновідні структури.

\”Я їх направив по призначенню. Тому маємо такий результат\”, – додав голова ОДА.

Водночас посадовець відкинув звинувачення, які лунають у ЗМІ щодо причетності родичів Фищука до контрабанди.

\”Якщо би дійсно вони мали реальне підгрунтя, то вже відповідні структури цим би займалися. У першу чергу, НАБУ. І СБУ, і прокуратура… Ви ж розумієте, що це є політичні замовлення окремих людей. А окремо це йде через окремі ЗМІ, і теж проплачується\”, – додав голова Чернівецької ОДА.

Раніше не раз писалося у ЗМІ, що губернатор та його родина причетні до контробанди товарів через кордон України на суму 700 млн. гривень.

Якщо у найближчий час не буде прес-конференції з цього питання, то справу хочуть \”поховати\” як сотні справ до цього часу.

peredplata