Безвладдя на Буковині. Два Івани – брехуни

Безвладдя на Буковині. Два Івани – брехуни

Не встигли ще на повну силу розгорітися контрабандистські баталії довкола губернатора, його сватів і зятя, як дрібні людці при владі цілковито від них відмовляються. Тим самим вони відмовляються і від Фищука. Продають його, як Іуди Іскаріотські.

Першим почав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Раніше він був помічений ніби у друзях губернатора Олександра Фищука. Отож, аби не розділяти відповідальність за скоєне у нашому краю та підвищувати рейтинги ВО «Батьківщина», Іван Мунтян вирішив розповісти всім про те, що він взагалі-то не при владі. Ніби так просто сидить у керівному кріслі найвищої представницької гілки влади на Буковині. На одних із звітно-виборчих зборів своєї партії в районі Мунтян прорік:

– Нерідко краяни покладають на нас (ВО «Батьківщина») останні надії. Але ми не є при владі. За стан справ і в державі, і в області несуть відповідальність інші політичні сили: БПП «Солідарність» та «Народний Фронт».

Отакої! Якщо він досі з глузду не з’їхав, то точно вже з дуба впав. Іван Мунтян, лідер ВО «Батьківщина» у Чернівецькій області займає посаду голови обласної ради. Одержує щомісяця більше 40 000 гривень зарплати і 86 000 гривень премії від української держави і з наших податків. Керує областю. Йому підпорядковані депутати. Він приймає і затверджує бюджет області, приймає та звільняє з посад людей, їздить через день до Румунії, зустрічається з офіційними людьми, представляє офіційно область і Україну…

І бреше! Бреше дуже цинічно і підло. Хоче примиритися тим, що нібито влада тільки та, яка виконавча, а радянська (влада ради обласної) ніякого відношення до влади не має. Навіть при таких спробах брехні, Іван Мунтян бреше ще більше.

Бо серед членів ВО «Батьківщина», серед її керівників є достатньо людей, котрі працюють у виконавчій гілці влади. Зокрема, ще донедавна головою Сторожинецької РДА був член партії Барташ. Зараз він призупинив своє членство або взагалі вийшов з партії.

Іншим представником виконавчої влади у Чернівецькій області є голова міської організації ВО «Батьківщина» Олександр Пуршага. Він впродовж тривалого часу займає посаду начальника управління капітального будівництва Чернівецької ОДА. Це чітко визначений представник саме виконавчої гілки влади. До того, ще й керівник важливої структури у владі президентській.

Мені прикро і трохи навіть соромно називати Івана Мунтяна «брехуном». Але інакше не можу. Бо він таки є великий «брехун». Хоча й з себе ледь не святого корчить. Навіть молитися аж до Америки літає. А насправді Іван Мунтян вбрехав, що у Чернівецькій області його партія не при владі. І ні за що не відповідає.
Якщо він так хоче, щоб так сталося, то нехай сам відмовиться від посади голови обласної ради, від високих зарплат і пільг. Своїм прикладом спонукатиме членів партії, котрі на різних посадах є у місті, районах та області, і нехай переходять у справжню опозицію. А не у брехливу, як є на даний час.

Не встиг Іван Мунтян свою брехню про опозицію розпустити по світу, як ще один Іван з того самого дуба впав. Це уже сталося з народним депутатом, головою обласної організації БПП «Солідарність» Іваном Рибаком.

Аби скинути з себе відповідальність за дії чи бездіяльність губернатора Фищука і відгородити від них партію президента Порошенка, він днями на всю Україну заявив, що також ніякого відношення до влади у Чернівецькій області не має.

Ось, що він говорив 18 березня ц.р. у прямому ефірі одного із київських телеканалів:

– У Чернівецькій області при владі ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», РПУ Олега Ляшка, «Самопоміч» та «Народний Фронт». А всі кажуть, що винний БПП «Солідарність». Але жодного представника нема (при владі – П.К.) навіть на районному рівні…

Ой, який Іван брехун! Аж незручно. Він ж бо знає добре, що перший заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк – член БПП «Солідарність». І навіть входить до керівних органів партії у місцевій парторганізації.

А депутат облради від БПП «Солідарність» Люба Годнюк керує майновою комісією у представницькій гілці влади.
На районному рівні десятки спеціалістів, керівників підрозділів – активні члени партії.

Агій! Чому ви брешете, панове?! Вам навіть незручно було б відмовлятися від депутатів, котрі проходили до рад під прапорами БПП «Солідарність».
Адже тоді НФ не йшов на вибори. І всі депутати проходили і тепер навіть є у фракціях БПП «Солідарність».

Але для чого я це їм пишу? Вони ж бо добре знають і розуміють, що брешуть. Не червоніють навіть. І нема на те ради! Тож людям своїх брехунів треба таки знати.

Петро Кобевко
Р.S. Перепрошую читачів за вживання різкого слова «брехун». Але я не зміг для цих циніків і брехунів іншого підібрати.
І не хотів… Вони ж бо брехуни!..

peredplata