«Я не кабінетний працівник»: військовий комісар Буковини Шведюк заявив про звільнення з посади

«Я не кабінетний працівник»: військовий комісар Буковини Шведюк заявив про звільнення з посадиУ Чернівцях обласний військовий комісар Володимир Шведюк звільнений із посади у зв’язку з переходом на посаду керівника 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Про це Шведюк повідомив у коментарі кореспонденту molbuk.ua

\”Мене призначили командиром військової частини. Це те, що мені по серцю. Я ще півроку тому написав рапорт у Міністерство оборони, щоби мене перевели. Це моя бригада, в якій я служив під час мобілізації у 2015-2016 роках. Пішов звідти за станом здоров’я. Тепер все налагодилося\”, – повідомив Володимир Шведюк.

Він додав, що його рапорт був розглянутий, і як наслідок його призначили командиром бригади.

\”У моєму підпорядкуванні буде майже три тисячі осіб. Така робота мені більше подобається, бо я не кабінетний працівник\”, – сказав військовий.

За його словами, наказ про призначення командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади Володимир Шведюк отримав 5 квітня. До цього часу проходив атестаційну комісію, співбесіди у Генеральному штабі. До кінця цього тижня він вирушить на нове місце роботи.

\”Наразі бригада проходить бойове злагодження у Вінницькій області. Потім бригада буде переведена у зону проведення військових дій\”, – зазначив Володимир Шведюк.

Він вважає, що за часів своєї роботи він зміг відновити довіру буковинців до Збройних сил України.

\”Одне із досягнень нашого колективу — це довіра до Збройних сил. Коли я прийшов, Чернівецька область була передостанньою в Україні по призову контрактників, призовників, офіцерів. Ми були на 24 місці, після наш лише Закарпаття. Тепер Чернівецька область по цих показниках — на 19 місці\”, – повідомив військовий.

Шведюк передбачив, що новий військовий комісар в області буде призначений вже до кінця квітня.

\”Свої обов’язки я передам першому заступнику, майору Василю Маланчуку. Я знаю, що на посаду військового комісара Чернівецької області розглядали вісім кандидатур. Трьох кандидатів вже не погодили. Всі інші претенденти повинні пройти атестаційну комісію, співбесіди. Найімовірніше, новий обласний комісар буде призначений до кінця місяця\”, – повідомив Шведюк.

Нагадаємо, Володимира Шведюка було призначено військовим комісаром Чернівецької області у травні 2016 року.

Попереднього керівника військкомату Віталія Чурая перевели на роботу до Генштабу в Київ.

peredplata