Старша медична сестра Чернівецької психлікарні незаконно привласнила майже 12 тисяч гривень

Старша медична сестра Чернівецької психлікарні незаконно привласнила майже 12 тисяч гривеньШевченківський районний суд м. Чернівці погодився з доводами прокурора Чернівецької місцевої прокуратури та визнав винною колишню старшу медичну сестру одного з відділень КМУ «Чернівецька обласна психіатрична лікарня» у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Про це повідомляє Прокуратура Чернівецької області.

Встановлено, що обвинувачена з лютого 2011 по лютий 2015 року внесла недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу шести працівників цього відділення, достовірно знаючи, що вони перебувають за межами України і свої професійні обов’язки не виконують.

Внаслідок вказаних злочинних дій працівникам було незаконно виплачено майже 12 тис. грн.
Маючи доступ до банківських карток вказаних осіб, жінка знімала грошові надходження та привласнювала їх.

За скоєне суд призначив жінці покарання у виді одного року обмеження волі з позбавленням права займати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків у медичних установах строком на 1 рік.

peredplata