Німецький  банк пропонує Чернівцям співпрацю щодо відходів

Німецький  банк розвитку KfW пропонує Чернівцям співпрацю у розробці Стратегії  поводження з відходами.

Питання визначення потенційних грантових проектів у сфері поводження з твердими побутовими відходами у місті Чернівці та сусідніх громадах  обговорено 23 липня на робочій зустрічі міського голови Олексія Каспрука з консультантами Німецького банку розвитку KfW паном Бернхардом Шенком та паном Олександром Шумельдою.

Представники KfW запропонували місту Чернівці співпрацю  в частині розробки регіональної таміської стратегій управляння відходами, формування інвестиційного плану та техніко-економічного обгрунтування проекту у сфері поводження з твердими відходами за фінансової підтримки Уряду Німеччини. Аналогічні програми співпраці з муніципалітетами  у цій сфері  Німецький банк розвитку KfW має у Грузії і готовий  застосувати цей досвід у Чернівецькій області.

На зустрічі  було обговорено алгоритм дій, який дозволить розпочати співпрацю  з Німецьким банком у розробці зазначених стратегій та техніко-економічного обгрунтування проекту із впровадження у Чернівцях сучасної технології збору, утилізації та переробки усіх видів  твердих відходів, а також механізм залучення грантових коштів для реалізації цих задумів.

Пресслужба Чернівецької міськради.

 

peredplata