У Чернівцях горіло приміщення машинобудівного ліцею

Чернівецька область: упродовж вихідних рятувальники виїжджали на ліквідацію 5-ти пожеж. Про це інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

9 серпня у місті Чернівці на вул. Хотинській виникла пожежа у підсобному приміщенні майстерні машинобудівного ліцею. За попередніми висновками фахівців, у будівлі сталося коротке замкнення електромережі, що й призвело до загорання. Оскільки навчального процесу в ліцеї в період канікул немає, пожежу помітив охоронець і викликав рятувальників. Зважаючи на сильне задимлення у підсобному приміщенні, рятувальники одягнули спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і ліквідували пожежу на площі 50 кв.м. Вогнеборці врятували від знищення будівлю, не давши полум’ю поширитися із підсобного приміщення у навчальні класи.   

10 серпня близько 18 години рятувальники отримали повідомлення про пожежу в селі Магала Новоселицького району. Там горіло сміттєзвалище, тому на місце події одразу направили вогнеборців 11 державної пожежно-рятувальної частини м. Новоселиці, 2 і 3 державних пожежно-рятувальних частин м. Чернівців і місцеву пожежну команду с. Магала. На час прибуття вогнеборців площа пожежі складала 500 кв.м. Гасіння ускладнювалось великим пожежним навантаженням, адже велика кількість сміття увесь час тліла. Рятувальники упродовж 6 годин працювали на місці події та о 22:00 годині ліквідували пожежу. Окрім цього, того ж дня пожежа на відкритій території сталася у місті Чернівці на вул. Каштановій. Там вогонь знищив 4 га стерні та залишків соломи.

11 серпня у селі Зарожани Хотинського району рятувальники ліквідували пожежу в житловому будинку, а уночі 12 серпня – в легковому автомобілі «AUDI Q7» на вул. З. Космодем’янської у місті Чернівці.

 

 

peredplata