На різних вулицях Чернівців мешканці повідомляли поліцію про виявлені вибухонебезпечні предмети

На різних вулицях обласного центру пильні громадяни виявляли підозрілі предмети, що були схожі на боєприпаси, і повідомляли про них до поліції. Для перевірки інформації та запобігання можливим ризикам, за вказаними адресами негайно виїжджали співробітники вибухотехнічної служби, Чернівецького райуправління поліції, УПП і рятувальники. За результатами проведених перевірок, загрози безпеці громадян не виявлено.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Зокрема, на вулиці Небесної Сотні в траві лежав предмет, схожий на боєприпас. Правоохоронці обмежили доступ перехожих до місця небезпечної знахідки. Поліцейські-вибухотехніки встановили, що граната є страйкбольною і не має спускового важеля. Гранату знешкодили на місці знахідки.

А вже невдовзі співробітники вибухотехнічної служби виїхали на ще одне повідомлення про виявлення боєприпасу. На вулиці Поповича перехожа побачила біля припаркованого автомобіля предмет, схожий на гранату. Поліцейські оглянули знахідку – нею виявилася ємність для зберігання кульок до пневматичної зброї, виконана у формі гранати.

Ще одне повідомлення про вибухонебезпечний предмет надійшло сьогодні з вулиці Руської. Прибувши за вказаною адресою, вибухотехніки поліції виявили під припаркованою автівкою металевий фрагмент, який не становить загрози безпеці громадян. Походження предмету наразі встановлюють.

Дякуємо небайдужим громадянам за пильність і своєчасне звернення до поліції.

Нагадуємо: якщо ви помітили вибухонебезпечний або підозрілий предмет – не чіпайте його, відійдіть на безпечну відстань і негайно повідомте про знахідку на спецлінію «102».

 

peredplata