Три тис доларів з особи за перетин кордону, стільки за свої послуги брала 25-річна буковинка

Повідомлено про підозру буковинці, яка  сприяла  військовозобов’язаним громадянам України у незаконному перетині держкордону.

Про це інфоормує Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинці, яка організувала незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 25-річна жителька Чернівецького району налагодила злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян через держкордон. Свої послуги оцінила у 3 000 доларів США з особи.

11 березня 2022 року жінка організувала перевезення 4 чоловіків віком від 19 до 45 років у смт Красноїльськ Чернівецького району. Передала їх так званому «поводирю», який добре орієнтувався на місцевості, та у пішому порядку мав провести через кордон до Румунії. Особи були викриті військовослужбовцями державної прикордонної служби України.

Наразі вирішується питання щодо обрання організаторці незаконної схеми запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

 

 

 

 

 

peredplata