Не буде більше Космодем’янської, Суворова, Чкалова, Горького: у Чернівцях перейменуть понад 200 вулиць

У Чернівцях планують перейменувати понад 200 вулиць, назви яких пов’язані з Російською Федерацією. Топонімічна комісія розпочала роботу по перейменуванню вулиць, які походять від назв російських міст чи названі на честь російських і радянських культурних діячів.

Про це на сторінці у Facebook повідомила секретарка міської ради Марина Кирилюк, яка очолює комісію.

Комісія має визначити пропозиції щодо перейменування вулиць і винести їх на громадські слухання. Опісля пропонувати перейменувати вулиці на сесії міської ради. За рішення мають голосувати депутати.

Раніше у Чернівцях зареєстрували петицію щодо перейменування понад 150 вулиць назви яких пов’язані з Росією. Автор петиції Владислав Лесів створив таблицю, у якій вказав назви вулиць та пояснення, чому їх потрібно перейменувати.

Серед них вулиці — Зої Космодем’янської, радянської комсомолки, яка увійшла в історію як уособлення патріотизму радянської влади; Олександра Суворова, російського полководця; Валерія Чкалова, радянського льотчика-випробовувача.

Також автор пропонує змінити назви вулиць на честь російських міст — Уральської, Сибірської, Челябінської, Сахалінської та Саратовської.

Станом на 16 квітня петиція набрала достатню кількість голосів.

Депутат від “Пропозиції” Олексій Каспрук подав проєкт рішення про перейменування кількох вулиць на честь міст-героїв України.

Джерело: Суспільне

peredplata