Наші топлять москалів у Чорному морі. Горить і тоне фрегат “Адмірал Макаров”

Вибух з наступним загорянням стався на борту російського фрегату типу «Буревісник» “Адмірал Макаров” поблизу острова Зміїний, – одеське видання «Думская». Корабель був уражений ПКР «Нептун».

Повідомляється, що поблизу острова Зміїний у Чорному морі горить фрегат Чорноморського флоту ВМФ Росії класу “Адмірал Григорович”. Рятувальна операція триває, декілька літаків, рятувальні судна в районі. Цю інформацію поширило Liveuamap, пише Dailylviv.com.

За повідомленнями медіа, це “Адмірал Макаров” – третій фрегат проекту 11356Р на озброєнні Чорноморського флоту Росії. Корабель входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів. Фрегат було закладено 29 лютого 2012 року на суднобудівному заводі “Янтар” у Калінінграді. Спущено на воду 2 вересня 2015 року. Корабель оснащений комплексами РЕБ, крилатими ракетами “Калібр”, протикорабельними ракетами “Онікс”, комплексами “БУК” та “Ігла-С”, авіацією Ка-27ПЛ або Ка-31, а також БПЛА “Орлан”.

Недавно було повідомлено, що новим кораблем управління ЧФ РФ замість ракетного крейсера «Москва» може стати сторожовий корабель «Адмірал Григорович», але ППО забезпечувати нікому.

«Адмірал Григорович» – корабель зі заводським номером 01357 було закладено у Калінінграді 18 грудня 2010 року і спущено на воду 14 березня 2014 року. «Адмірал Григорович» — перший у серії кораблів проекту 11356, призначених для Чорноморського флоту, раніше на ПСЗ «Янтар» і «Балтійському заводі» було збудовано 6 фрегатів цього проекту для ВМС Індії.

peredplata