З’явились подробиці про мародерів на Буковині

Подробиці про мародерів на Буковині.
Тепер вже стало зрозуміло, що СБУ затримала гендиректора обласної лікарні. Він разом зі своїм братом взяв п’ять медичних автомобілів, що надійшли як гуманітарна допомога під час війни з Нідерландів.

Автомобілі працювали у так би мовити, родинному бізнесі. Вони обслуговували медичну приватну фірму, засновником і керівником якої був гендиректор обласної клінічної лікарні.

Авта надавали платні послуги хворим. Кошти надходили, напевне, у кишені самих братів, а, може, ще комусь вони їх передавали за кришування і за те, що ці авта віддали приватній фірмі. Хто його знає…

Нехай СБУ зараз шукає тих, хто був причетний до цього злочинного бізнесу. Факт той, що правоохоронці впіймали брата гендиректора за руку, коли той брав 16000 грн від буковинця за те, аби до Ужгорода транспортувати хворого. Швидше за все, це був поранений боєць, якого треба було привезти з Харкова до Ужгорода.

За руку зловмисника впіймали прямо на території Чернівецької обласної лікарні. Що тут далі говорити?! Мародерів можна і потрібно судити за законами воєнного стану. Але навряд чи це буде зроблено. І відповідати за них повинні, напевне, керівники області. Бо саме голова обласної військової адміністрації Сергій Осачук днями призначив цього головного лікаря, знявши попередника. Зробив це без конкурсу, бо він має на це повноваження, і не пояснив свої дії.

Хто знає, що може виникнути зараз під час розслідування, але сподіваємося, що розслідування відбудеться відкрито і відкритий буде суд над всіма мародерами.

Ця ситуація дуже зашкодила не тільки нашій області, а й Україні.

Після оприлюднення цієї прикрої інформації різко зменшилися постачання гуманітарної допомоги з Європи і Америки.

Тому повинна бути й публічна реакція ОВА та президента. А вони чомусь досі мовчать.

Ось до чого доводять мародери державу.

Як стало відомо газеті Час, затриманий підозрюваний у злочині гендиректор ОКЛ Сергій Бродовський знаходиться у СІЗО, під вартою. Прокуратура наполягатиме на триманні його під вартою. Що стосується того родича, який отримав хабар, то наразі вирішується питання про підозру йому, бо триває слідство.

І треба сказати, що напевне самому Бродовському треба просити слідчих тримати його у СІЗО, бо всяке може статися під час війни з мародерами.

peredplata