Суд виправдав екс-чиновника з Буковини, якого звинувачували у «п’яному» водінні.

 

У Чернівецькій області суд закрив провадження щодо колишнього заступника голови Чернівецької районної державної адміністрації Олексія Добровольського, якого раніше звинуватили у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Про це йдеться у відповідній постанові Кіцманського районного суду.

Зазначається, що до суду надійшли матеріали адміністративної справи, в яких вказано, що ввечері 12 жовтня Добровольський керував автомобілем Mercedes-Benz C180, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння.

Згідно з матеріалами, огляд на стан алкогольного сп’яніння проводився із застосуванням пристрою Drager 7510. Результат тесту був 0,60% проміле.

Олексій Добровольський у суді вину у вчиненні правопорушення не визнав і пояснив, що вранці 12 жовтня через погане самопочуття звернувся до сімейного лікаря, який призначив чоловікову препарат “Барбовал”. Цей препарат він не вживає, адже це виключає можливість керування особою транспортним засобом. Тоді лікар запропонував Добровольському інший препарат – “Пумпан”.

Чоловік вживав ці ліки протягом всього дня і перед виїздом з роботи. За його словами, по дорозі з роботи його зупинили працівники поліції. Вони запропонували буковинцеві пройти тест на стан алкогольного сп’яніння. Він погодився й повідомив, що вживає ліки, оскільки хворіє гіпертонічною хворобою.

Також Олексій Добровольський сказав, що з результатом тесту на стан алкогольного сп’яніння він не згідний, адже тривалий час він не вживає алкоголь у зв’язку з поганим станом здоров’я. Натомість працівники поліції не запропонували йому пройти тест у найближчому медичному закладі.

Кіцманський районний суд вирішив закрити справу про притягнення Олексія Добровольського до адміністративної відповідальності та провадження щодо нього у зв’язку з відсутністю в його діях ознак складу адміністративного правопорушення. Рішення набрало чинності 1 лютого 2022 року.

Нагадаємо, раніше Добровольський у коментарі molbuk.ua заперечував інформацію про те, що він перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, а також пропонував дочекатися рішення суду з цього приводу.

peredplata