Комендантська година в Україні 8-9 травня

З наближенням свята Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яке відзначається 9 травня, ряд регіонів вирішили посилити заходи безпеки. Зокрема, посилити дію комендантської години протягом 8-9 травня.

Проте на Буковині її не вводитимуть, повідомили у пресслужбі Чернівецької ОВА

Зокрема, на запитання журналістів, чи це правда, що на Буковині також введуть комендантську годину з неділі, 8 травня, аже по вівторок,10 травня, у пресслужбі відповіли: “Чутки. Наразі офіційних намірів немає”.

Київ

На 8 і 9 травня в Києві не змінюватимуть час комендантської години.

“Міняти і вводити будь-які обмеження ми не плануємо. Як завжди, комендантська година в Києві з 22:00 до 05:00. Така ж ситуація буде 8 і 9 травня”, – сказав мер Віталій Кличко і додав, що 9 травня в столиці не буде ніяких заходів.

Ситуація по регіонах:

Рівненська область

В Рівненській області час комендантської години змінять, але вже з 10 травня. Її пом’якшать, обмеження діятимуть з 23:00 до 05:00. Водночас продаж алкоголю сьогодні продовжили до 21:00.

Полтавська область

Полтавська область вирішила посилити комендантську годину конкретно на 7,8 і 9 травня. У ці дні вона діятиме з 21:00 до 07:00.

Одеська область

Одеса і область йдуть на затяжну комендантську годину, яка триватиме з 22:00 неділі, 8 травня, і до 05:00 ранку вівторка, 10 травня. У цей період забороняється перебувати на вулицях та інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

Запоріжжя

Міська рада Запоріжжя теж вводить затяжну комендантську годину, яка діятиме з 19:00 8 травня до 05:00 10 травня. У цей час дозволено виходити з дому тільки до сховища в разі оголошення тривоги.

У чому полягають додаткові обмеження:

Під час комендантської години можна виходити лише у сховища у разі оголошення повітряної тривоги. Заборонено перебування людей у зазначений період на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток і посвідчень.

У разі необхідності вигулу домашніх тварин робіть це поруч із власним будинком та беріть з собою документи. Час прогулянки необхідно максимально скоротити.

Пункти видачі гуманітарної допомоги не працюватимуть.

Працюватимуть лише чергові аптеки, екстрені служби та об’єкти критичної інфраструктури.

Запроваджуються додаткові чергові патрулі. Патрульним дозволяється застосування зброї під час затримання підозрілих осіб.

peredplata