Короткі підсумки синоду УПЦ МП

УПЦ МП жаліється на ПЦУ і Порошенка, через яких, на їх думку, напали російські окупанти на Україну.
УПЦ МП не жаліється і не засуджує Путіна та Шойгу, не засуджує московського “гаспадіна” їхнього гундяєва. Не розриває і навіть не думає розривати зв’язку з РПЦ.
УПЦ МП не буде самопроголошувати автокефалії, про що свідчить смішна назва майбутнього зібрання.. “собор єпископів і мирян”. Такого в статуті УПЦ МП просто немає.
УПЦ МП продовжує навіть під час широкомасштабної війни волати про захоплення храмів та створювати потрібну картинку для росЗМІ і російських загарбників, які потім будуть цими свідченнями із УПЦ МП доводити, що в україні “нацисти истребляют каноніческоє православіє”.
УПЦ МП нічого не робить для того, що народ перестав їх ненавидіти.
УПЦ МП продовжує робити все для того, щоб патріотично налаштовані громадяни України їх ненавиділи і хотіли позбутись.
Що робити владі?
Влада України має зрозуміти, що УПЦ МП вже й так зі всіх сил допомагає агресору чим може в умовах, які зараз є. Звісно, не у відкриту (хоча поодинокі випадки є), але ідеологічно й інформаційно. Агенти ФСБ не можуть діяти в наглу, тому мусять навіть інколи говорити те що потрібно їхнім ворогам. Саме тому на синоді навіть “УПЦ одразу засудила військову агресію Російської Федерації проти України”. І в УПЦ МП сказали це не тому що вони так думають, а тому що їх трошки притиснули, це тому що почали переходити парафії, це тому що в іншому випадку їх крах би пришвидшився.
Влада України має зрозуміти, що зв’язок УПЦ із МП треба розірвати. Забороняти треба не “УПЦ”, а МП. УПЦ може існувати будь-яких інших правах і це мають розбиратись церковники. Українська влада зобов’язана в час війни позбавити всі релігійні організації впливу, який надходить від країни агресора – рф. В добровільно-примусовому порядку звісно.
Поки влада бездіє, гинуть українці, а рф використовує “м’яку силу” – УПЦ МП на свою користь.
не розумію, чого заборону зв’язків ВСІХ релігійних організацій із москвою потрібно пояснювати на 3 місяці повномасштабної війни з рф, на 8-му році війни з рф і на 30 році незалежності України.
З компартією ж вийшло швидше. З ОПЗЖ ж получилось? З Медведчуком і проросійськими каналами. З Шарієм.. з іншими агентами. Настав час і для наших Лебедів

peredplata