ПЦУ просить Вселенського патріарха засудити духовні злочини Кирила та позбавити його престолу

Православна церква України звернулася до Вселенського патріарха з проханням позбавити престолу предстоятеля Російської православної церкви Кирила – Володимира Гундяєва, який благословив вторгнення РФ до України. Про це написав митрополит Київський та всієї України Епіфаній у Facebook.

Так, Епіфаній повідомив, що ПЦУ просить Вселенського патріарха засудити духовні злочини Кирила та позбавити його престолу.

“Архієрейський Собор ПЦУ звернувся до Вселенського Патріарха та Предстоятелів Помісних Автокефальних Церков з проханням засудити духовні злочини Кирила та позбавити його престолу, зокрема на підставі поширення єретичного етнофілетичного вчення про “російський світ” і поширення схизмів серед православ’їв. РПЦ у межах Олександрійського Патріархату)”, – написав Епіфаній.

Також Епіфаній нагадав, що патріарх Кирило є одним із творців ідеології “російського світу”, її пропагандистом та популяризатором.

За його словами, сама ця ідеологія підпадає під засудження етнофілетизму як єресі Константинопольського Собору 1872 року.

Епіфаній вважає, що Кирило Гундяєв, як сотворець і пропагандист “російського світу”, повинен підлягати засудженню, якщо не зречеться цієї брехні і не покається.

Глава ПЦУ також закликав Предстоятелів інших помісних Церков засудити слова та дії Московського патріарха Кирила, який з амвону підтримує кровопролитну війну проти України.

“Адже не може тримати чашу з Євхаристією і пастирський жезл той, чиї руки – у крові жертв російської армії, яку він, російський патріарх, благословив на цю бійню”, – підсумував Епіфаній.

Як повідомляли Українські Новини, за даними джерел, УПЦ МП може “відколотися” від РПЦ.

Тим часом в Україні хочуть запровадити санкції проти Патріарха Кирила.

Джерело: УНН

peredplata