Бої в Сіверодонецьку

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-Сьогодні у Твітері пройшла інформація, що наші бійці проводяь у Сіверодонецьку широкомаштабну контроперацію і зачищають місто від російських загарбників. Але, доки не буде підтверджень Генштабу України, то цим вісткам вірити не буду. Але, що там відбувається в останні дні, мені пояснив ізраїльський військовий коментатор і аналітик Ігаль Левін.
Як відомо, до оборони Сіверодонецька кілька днів тому підключився інтернаціональний легіон, у складі якого воює група військових добровольців з Ізраїлю. А Ігаль Левін тримає звязок з цими ізраїльськими добровольцями і володіє деякою інсайдерською інформацією. Відтак він мені дещо прояснив що відбувалеться у тому пекельному Сіверодонецьку. І, доречі, пекло не лише для українців, але і для окупантів, тілами і технікою яких вкриті вулиці міста.
Річ у тому, як пояснює ізраїльський експерт Ігаль Левін, солдати ЗСРФ не мають досвіду ведення боїв у містах. “Україна дала їм увійти до Сiвeродонецька, щоб нівелювати їхню перевагу в артилерії, щоб ув’язати їх у міські бої, де переваги вже не буде” – зазначив ізраїльський воєнний експерт. Досвідчених і тренованих десантно штурмових війсь в армії Росії вже нема, або майже немема. Тому їх спробували замінити “грізними” кадирівцями і бойовиками ПВК “Вагнер”. Відтак наші, не без втрат, активно проріджують шеренги ворога і буквально встеляють вулиці Сіверодонецька трупами загарбників. I ми є очевидцями того, що ворог загруз не лише біля Ізюма Харківсьської області, але він буксує і в Лимані, і в Сіверодонецьку. А це дає можливість силам України поступово нарощувати контрнаступ на Херсонському напрямку.
Ось так коротко змальував ситуацію ізраїльський воєнний експерт Ігаль Левін, який переконаний, як і я, що росіяни обламають всі зуби об Україну і з ганбою будуть вигнані з нашої землі.

peredplata