На Буковині очікується збільшення кількості вимушених переселенців

На Буковині очікується збільшення кількості вимушених переселенців.

Це пов’язують не лише із агресією рф, а й із настанням холодів та початком опалювального сезону.

Надання допомоги внутрішньо переміщеним особам заступники начальника Чернівецької ОВА Ковалюк Богдан та Ірина Ісопенко обговорили під час зустрічі із представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine.

«Наразі на Буковині перебуває близько 90 тисяч переселенців, з них 9 тисяч проживає у об’єктах соціальної сфери. Очікуємо на збільшення кількості ВПО, адже вже отримали запити від інших областей. Відповідно до цього зросте й кількість потреб, тож сподіваємося на нарощення гуманітарної співпраці з вами», – сказав перший заступник начальника Чернівецької ОВА Богдан Ковалюк.

Натомість представники Управління ООН з координації гуманітарних справ розповіли про спеціалізацію та роботу своїх кластерів, а також напрямки допомоги, яку можуть надавати вимушеним переселенцям.

Під час зустрічі Ірина Ісопенко зазначила, що на Буковині є перелік об’єктів, які можуть слугувати тимчасовим прихистком для ВПО, проте для їх реновації потрібна донорська підтримки.

Крім того, говорили про продовольчу безпеку, організацію харчування та підготовку дітей-переселенців до нового навчального року.

peredplata