Кабмін змінив правила виплати військовим: кому тепер платитимуть зарплату 100 тисяч гривень

 
Кабінет міністрів ухвалив рішення змінити механізм виплат військовим у розмірі 30 тис. та 100 тис. грн на місяць. Якщо раніше на меншу суму могли розраховувати всі військові, за новими правилами це стосуватиметься лише тих, хто перебуває в зоні бойових дій.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на зміни до постанови №168.

Так, додаткова винагорода у 30 тисяч гривень під час воєнного стану виплачуватиметься українським військовим, які перебувають у зоні бойових дій чи тимчасовій окупації та оточенні.

А 100 тисяч гривень зможуть отримати військові, які виконують бойові завдання, перебуваючи у зоні бойових дій. Уряд ухвалив постанову, яка передбачає додаткову винагороду військовим, 28 лютого. З того часу і до останніх змін 30 тисяч гривень під час воєнного стану могли отримати всі військові, а 100 тисяч гривень – військові, які беруть участь у бойових діях на передовій.

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Олександр Завітневич заявляв, що бюджетні витрати на виплати військовим зросли під час війни. На місяць потрібно близько 40 мільярдів гривень.

peredplata