Щодо першого дня саміту НАТО у Мадриді…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Мадрида:

-Навіть не буду коментувати. Цю подію прокоментували вже всі, кому не лінь. Bже мовчу про Aрестовича з Фейгіним. Це ж “глибина” аналізу і прогнозів у справах НАТО і світової геополітики.
Тому, я не зупинятимусь на ході і результатах першого дня цього історичного саміту. Я спробував розібратися: чому Німеччина нам не дає, або дає дуже мало?
Ті люди, яким сягнуло 50 років є ровесниками створення Збройних сил Німеччини. До цього Німеччина мусила демілітаризовуватись. Натомість на її території розмістилися воєнні бази США, Великобританії і Нідерландів. Німцям довгий час було заборонено брати участь у будь-яких військових маневрах за межами Німеччини.
Війскова промисловість Німеччини розпочала свою нову історію аж у 70-х роках. Канцлери Шрьодер, потім Меркель гальмували на догоду Кремля розвиток воєнної промисловості Німеччини.
Цю проросійську політику викрив і зробив публічною у 2018 році президент США Дональд Трамп. Під час Брюссельського саміту НАТО Трамп був вражений тим, що Німеччина не доплачувала впродовж понад десятиліття майже 50 відсотків зі своєї частки в бюджет НАТО, але тим часом підтримувала проект “Північний потік – 2”. Він вибухнув гнівом і погрозами, що США, Великобританія і Туреччина вийдуть з НАТО.
Це був грандіозний скандал.
Тепер! Чому Німеччина нам не дає, або мало дає? Шрьодер і Меркель довели німецьку оборонну промисловість “до ручки”. Тепер сама Німеччина гола-боса, щоб могла сама-себе захистити.
От і вся історія, чому Німеччина “буксує” щодо України. Самі не мають, сараки.

peredplata