Фани “Фенербахче” скандували ім’я Путіна під час матчу з “Динамо”. Луческу у відповідь не прийшов на пресконференцію

Фото: ФК “Динамо”

Що взагалі сталося.

“Динамо” пройшло у третій раунд кваліфікації Ліги чемпіонів. У матчі-відповіді проти “Фенербахче” кияни у більшості дотиснули суперника у додатковий час і перемогли з рахунком 2:1.

“Біло-сині” мали можливість закінчити гру без овертайму. На 57-й хвилині кияни відкрили рахунок завдяки голу Віталія Буяльського і не пропускали аж до кінця матчу, маючи чисельну перевагу.

На забитий гол “Динамо” активно відреагували вболівальники “Фенербахче”. Вони почали скандувати ім’я президента РФ Владіміра Путіна на тлі повномасштабної війни, яка продовжується в Україні.

На позицію фанів “Фенербахче” гостро відреагував головний тренер “Динамо” Мірча Луческу. На післяматчеву пресконференцію, яка є обов’язковим заходом після поєдинків у Лізі чемпіонів, тренер киян не прибув – за інформацією турецького видання Spor, відбулося це саме через скандування фанів “Фенербахче”.

Луческу все ж пояснив свою позицію у коментарі турецьким ЗМІ. І звернув увагу на скандування, наголосивши, що він засмучений такою поведінкою вболівальників.

“Я вас питаю, ви рахували, скільки разів ми порушили правила? Все йшло за планом, він спрацював, і ми перемогли. Але не очікували таких скандувань від вболівальників. Це сумно”, – цитує слова головного тренера “Динамо” Fanatik.

Саме через повномасштабне вторгнення Росії в Україну “Динамо” вимушене грати домашні єврокубкові матчі за межами України. Перша гра киян проти “Фенербахче” проходила у польській Лодзі і закінчилася з рахунком 0:0.

Що відомо

  • Завдяки перемозі “Динамо” гарантувало собі груповий раунд єврокубків. У разі вильоту у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, кияни автоматично потраплять у групу Ліги Європи.
  • “Динамо” здобуло другу перемогу українських клубів у єврокубковому сезоні 2022/23. Першим це вдалося “Ворсклі” у першому матчі проти шведського клубу АІК у другому раунді кваліфікації Ліги Конференцій.
  • У третьому раунді кваліфікації ЛЧ “Динамо” зіграє проти австрійського “Штурму”.
  • https://suspilne.media/265255-fani-fenerbahce-skanduvali-ima-putina-pid-cas-matcu-z-dinamo-lucesku-u-vidpovid-ne-prijsov-na-preskonferenciu/?fbclid=IwAR0rVsr8JUDWCgJAqo56ez4326ChkQGckxtP0ENn82AMDXzbKCg4k-_S7xc

peredplata