Коли Україна відвоює Херсон і Крим та чи вдасться росії захопити Миколаїв – прогноз генерала Марченка

Генерал-майор Дмитро Марченко, який завадив російським окупантам захопити під свій контроль Миколаївську область на початку російсько-української війни, переконаний, що до звільнення Херсона від загарбників залишилось почекати недовго. В інтерв’ю «РБК-Україна» він також висловив упевненість у тому, що псевдореферендум агресор в захопленому Херсоні провести не зможе.

Коли ЗСУ виб’є росіян з Херсону

Марченко відмовився називати конкретні дати початку контрнаступальної операції на Херсонщину, однак додав, що терпіти лишились недовго.

Quote«Хочу передати херсонцям – хай трошки потерплять, це буде не так довго, як усі очікують. Це буде швидко. Хай ще трошки протримаються. Ми про них не забуваємо, ніхто не відмовляється від свого народу, ми прийдемо їм на допомогу, але хай трошки зачекають. Найближчим часом вони все побачать і почують», — розповів він.

Він наголосив, що серед росіян вже йдуть розмови про неможливість реалізації в області такого ж сценарію, як був у Криму. Населення рішуче налаштоване і не дає москві просувати на свої землі ідеї «руського міру» та «референдумів».

Коли буде звільнений Крим та яка доля чекає на Керченський міст

Марченко заявив, що деокупація Криму відбуватиметься військовим шляхом.

Quote«Ніхто від нього не відмовлявся. Крим – це Україна, це наша земля, там наші люди, які досі змушені сидіти в окупації. Ніхто не давав росії права прийти, забрати шмат землі і сказати, що «це моє». Ми будемо відвойовувати Крим, так само як ми будемо відвойовувати Херсон, Луганськ і Донецьк», — підкреслив він.

Генерал зазначив також, що Кримський міст однозначно буде знищений. Цей крок унеможливить перевидачу резервів з рф.

Чи є у росіян шанси захопити Миколаїв

Марченко підтвердив, що російське командування перекинуло на південний напрямок велику кількість сил, однак хай там як «ніхто їх тут не боїться, ніхто не буде від них тікати, ми готові їх зустрічати і давати бій». Головна мета перегрупування – показати успіх хоч на одному із фронтів.

 
Quote«Вони вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому вони зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати. В принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки-но вони почнуть якісь наступальні дії», — розповів він.

Щодо Одещини Марченко певен, що свій шанс на захоплення області вони проґавили ще у березні.

Коли закінчиться війна рф в України

Марченко заявив, що основна фаза війни, за планами, має завершитись до кінця поточного року. Такий самий дедалйн встановлено і для визволення Херсону з-під окупації. Далі, за його словами, триватимуть лише локальні бойові дії.

Quote«Якщо в нас буде та кількість озброєння, яка нам була обіцяна, яка нам необхідна, то, думаю, навесні наступного року ми будемо святкувати перемогу», — заявив генерал.
Джерело: https://thepage.ua/ua/news

peredplata