“Ми готові битись за свою землю, але попереду ще довгий шлях до перемоги”, – буковинський воїн~десантник про війну

Майже пів року ми б’ємось і  багато хто може сказати, що це диво. Та як на мене, справа не в чудесах, а в тому, що багато хто з нас був готовий до такої війни. Якщо ти народився українцем та знаєш справжню історію, то досягнувши більш менш свідомого віку, маєш розуміти, що війна з росією, є цілком і цілком ймовірною, ба більше, як бачимо, реальною. Питання було тільки в часі та наскільки до цього часу “Ч”, ти будеш готовим. Готовим фізично морально та психологічно, які навички, як потенційний захисник, ти здобув щоб мати хоч найменший шанс вижити в бою?

Коли рано чи пізно тобі вручать повістку не потрібно це сприймати, як кару та кінець всього і писати про це своїм друзякам та знайомим в різні телеграм канали та чати. Тим паче – повістка не гарантія, що ти зможеш і підеш служити. Бо тут на глибині окопів про ухилянтів та любителів, щоб хтось повоюва за них, вже добряче наслухались і м’яко кажучи щось ми такого не розуміємо.

Усвідомте ситуацію, в якій живе країна, “остудіть” голову і запитайте себе, що ви зробили, або готові зробити для перемоги у війні.

Так багато хто скаже “Нас захищає ЗСУ та інші військові формування!”. Так, захищають, і будьте спокійні, ми робимо все можливе, щоб зупинити та вибити ворога, проте ми також, як всі інші, складаємось із плоті та крові. А також несемо втрати, які потрібно поповнювати, бажано якісними, вмотивованими та навченими вояками.  

Складається враження, наче в частини суспільства побутує думка, що перемога наших Збройних Сил буде такою швидкою та легкою, що можна спокійно видихнути і вже нічим не перейматись. Реальність зовсім інша і нас ще чекає неодна битва.

Те що на сьогоднішній день ми існуємо як держава та нація і отримуємо всебічну допомогу від цивілізованого світу – це результат демонстрації того, що ми готові битися, битися за нашу землю та людей на полі бою, на інформаційному та волонтерському фронті. І, нажаль, поки ми не маємо права втомлюватись від війни, бо попереду ще довгий шлях до перемоги, а після ціла епоха відродження та розквіту України. 

Так, я розумію, що важко, дуже важко, так що слів бракне, але в нас немає іншого шляху. Імперія просто так не відпускає із своїх лещат і ми платимо ціну, на жаль, надто високу, але вірю, що  встоїмо та переможемо.

Вірте в #ЗСУ!!!

Джерело: Чернівецький обласний військовий комісаріат

https://www.facebook.com/wwwmaktavich

peredplata