Перша доба з початку наступу ЗСУ на півдні та нічні обстріли міст — що трапилось за ніч

🔹 За минулу добу ЗСУ вдарили (https://suspilne.media/276269-na-hersonsini-zsu-vrazili-13-punktiv-upravlinna-rosijskih-vijsk-u-troh-rajonah-oblasti/) по 13 пунктах управління військ РФ у Херсонському, Бериславському та Каховському районах. Знищили переправу, яку військові РФ налагоджували через Дніпро, та три склади боєприпасів в Бериславі, Високопіллі, Антонівці.

🔹Вночі війська РФ завдали (https://suspilne.media/276277-tri-rajoni-dnipropetrovsini-opinilisa-pid-vognem-vijsk-rf-poranena-50-ricna-zinka/) ракетних ударів по Криворізькому та Дніпровському районах, обстріляли також Нікопольський район Дніпропетровщини. Поранення отримала 50-річна жінка. У Нікополі пошкоджені автовокзал, магазини та дитяча бібліотека.

🔹Після оголошення ЗСУ про початок наступальних дій на півдні, Міноборони РФ заявило, що «український контрнаступ був обмеженим і невдалим» — такими зневажливими заявами Кремль прагне «підтримувати фасад своїх великих військових успіхів в Україні», вважають (https://suspilne.media/276279-kontrnastup-na-pivdni-kreml-namagaetsa-pidtrimuvati) в Інституті вивчення війни (ISW).

🔹Внаслідок заворушень у столиці Іраку Багдаді загинули (https://suspilne.media/276267-vnaslidok-suticok-u-bagdadi-zaginuli-10-ludej-reuters/) вже близько 20 людей, ще кілька десятків отримали поранення, повідомило Reuters.

peredplata