У Чернівецькій області тестуватимуть систему оповіщення про небезпеку через смс

У Чернівецькій області тестуватимуть систему оперативного інформування населення про небезпеку ракетного удару, хімічну чи радіаційну загрозу. Людям надсилатимуть смс-повідомлення на мобільні телефони.

Про це Суспільному сказав заступник начальника управління ДСНС в області Андрій Андроняк.

За його словами, повідомлення надходитимуть на будь-який тип мобільного телефону: чи то смартфон, чи то кнопковий. Жодних додатків людям скачувати не потрібно. Також якщо в телефоні вимкнений звук, смс приходитиме зі звуковим сигналом.

“Служба буде проводити аналіз щодо максимальної кількості отриманих смс. Також будемо враховувати недоліки системи”, — говорить Андроняк.

Тестові сповіщення надсилатимуть щопонеділка, середи та п’ятниці о 12:00 з 7 вересня до 10 жовтня на номери мобільних операторів Київстар, Vodafone та Lifecell. У разі загрози це допоможе якнайшвидше сповістити якомога більше людей.

Довідково:

Програму тестуватимуть з 7 вересня у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та у Києві.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata