За 5000 доларів США забезпечив незаконне переправлення двох братів за кордон – судитимуть буковинця

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Чернівецького району, який незаконно переправляв осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, громадянин, добре орієнтуючись на прикордонній місцевості, незаконно переправляв військовозобов’язаних осіб до країн ЄС. Охочих перетнути кордон шукали треті особи, а чоловік відповідав безпосередньо за переправлення та розрахунок.
Так, 29 червня цього року, він отримав «замовлення» на забезпечення переправлення за 5000 доларів США до Румунії двох братів з Тернопільщини. Платіж розділили на дві частини. Аванс у сумі 1 400 доларів США особи сплатили відразу, а остаточний розрахунок домовились здійснити після їх прибуття на територію іноземної держави.
 
Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.
 
Тернополян викрили прикордонники поблизу лінії розмежування держкордону, а буковинця, який забезпечував їх незаконний перетин, затримали працівники поліції після одержання другої частини обумовлених коштів у сумі 3600 доларів США.
 
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції та слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.
 
 
 
 
 

peredplata