Випускнику ЧНУ присвоїли звання Героя України

 
 

Указом Президента України випускнику кафедри військової підготовки Чернівецького національного університету Боєчку Василю Васильовичу присвоєно звання Героя України.

Про це повідомляє університет у своїй фейсбук-сторінці.

У перші тижні повномасштабної війни РФ проти України на Київщині капітан Боєчко виконав понад п’ятдесят вогневих завдань, у результаті яких були уражені колони, скупчення живої сили, техніки ворога, що дало можливість виконати стратегічно важливе завдання щодо стримування наступу противника на столицю з боку села Мощун.

“За цей подвиг указом Президента України від 10 березня 2022 року №122/2022 капітанові Боєчку В.В. присвоєне звання Героя України. Про те, що отримав Героя України, він дізнався з інтернету. Вручення ордена “Золота Зірка” відбулося у серпні до Дня Незалежності України”, – зазначають у дописі.

Василь Васильович Боєчко народився у селі Семаківці Коломийського району Івано-Франківської області. По закінченню школи у 1992 році поступив на історичний факультет Чернівецького національного університету. Навчаючись в університеті, він у 1996 році закінчив кафедру військової підготовки за спеціальністю “Бойове застосування підрозділів наземної артилерії” і отримав військове звання “лейтенант запасу”.

Після завершення навчання в університеті працював учителем історії у сільській школі, займався підприємницькою діяльністю, а згодом працював старшим інспектором дорожньо-патрульної служби районного відділення МВС України.

Влітку 2015, уже як старший лейтенант запасу, пройшов місячні курси перепідготовки в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Був направлений в район АТО, призначений на посаду командира взводу реактивної артилерійської батареї однієї з механізованих бригад. Невдовзі став командиром батареї і згодом отримав військове звання “капітан”.

peredplata