На Буковину перевезли засуджених з регіонів, де тривають бойові дії і готові приймати російських військовополонених

На Буковину перевезли засуджених осіб з регіонів, де тривають бойові дії – таку інформацію озвучив керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський.

15 вересня на сесії Чернівецької обласної ради депутати слухали звіт Чернівецької обласної прокуратури про роботу у першому півріччі 2022 року. Докладну інформацію про це повідомив керівник відомства Антон Ковальський.

Зокрема керівник обласної прокуратури розповів, що нині на Буковину перевезли засуджених осіб з регіонів, де тривають бойові дії. При цьому Антон Ковальський наголосив, що тут готові приймати і військовополонених, але поки місцевим органам прокуратури їх не передавали.

Про що ще йшлося у звіті Антона Ковальського?

За співпрацю зі спецслужбами рф та терористичними організаціями ЛДНР засуджено чоловіка, якого затримали у Чернівецькій області. Зрадник фотографував об’єкти критичної інфраструктури. Також засудили особу, яка проникла на територію Чернівецького летовища і знімала на відео злітно-посадкову смугу. У таких кримінальних провадженнях винесено 7 вироків.
З понад 2,5 тисяч опитаних українців, майже 900 осіб визнали себе потерпілими від російської агресії.
З початку повномасштабного російського вторгнення розпочато 102 кримінальних провадження щодо незаконної переправи військовозобов’язаних через державний кордон. Наразі до суду скеровано 35 обвинувальних актів.
Найбільша сума, яку викрили правоохоронці при незаконній спробі перетину кордону – це 112 тисяч доларів. З початку дії воєнного стану зареєстровано 159 кримінальних проваджень відносно 169 осіб, які намагалися виїхати за межі України з підробленими документами.
В області зафіксовано 10 фактів незаконних дій з гуманітарною допомогою.
До суду передано 69 обвинувальних актів стосовно корупції.
Злочинна група з 10 осіб, яку очолив директор одного із національних природних парків Буковини, незаконно видобула 150 тисяч кубів піщано-гравійної суміші, розтратила півмільйона гривень, займалася незаконною вирубкою лісів.

 

https://www.0372.ua/

peredplata