Повернувся в Україну, як тільки почалася війна – історія про буковинського захисника Сергія

45-річний десантник Сергій Дерен загинув у бою на Луганщині, обороняючи від російських окупантів Рубіжне.

Сергій родом з Сокирян Чернівецької області. Закінчив Національну академію внутрішніх справ, прослужив 25 років у правоохоронних органах. Звільнився підполковником та поїхав за кордон.

Однак коли почалося повномасштабне вторгнення, Сергій одразу повернувся до України та встав на її захист. Чоловік приєднався як звичайний рядовий до лав Десантно-штурмових військ Збройних сил України і вирушив на Донбас.

Посмертно солдат Дерен нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Це була мужня та відважна людина. Все своє життя Сергій присвятив роботі у правоохоронних органах. Завжди справедливий, розсудливий та відповідальний. Він був хорошим сином, найкращим батьком, чоловіком і братом, вірним другом», – розповіла журналістам начальник відділу комунікації Нацполіції у Чернівецькій області Кароліна Маришева.

«Привіт, Сєрий. Сьогодні я була у Тебе на похороні, це ще не до кінця свідомо й не зовсім осмисленно, але це чомусь відбулось. Чому? Чого Ти загинув на нашій землі, її боронячи! Кому ми що винні? Пробач нам усім, ми в боргу перед Тобою!», – написала подруга Олена Баранова.

Поховали захисника на Алеї Слави Центрального кладовища у Чернівцях.

Матеріал підготовлено платформою пам’яті Меморіал Героїв.

Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata