Біткоїн: популярні міфи про криптовалюту та їх викриття

За час існування криптовалюти, зокрема Біткоїну, про неї було складено безліч міфів, що несправедливо дискредитують цифрові гроші. Таким думкам не слід вірити, адже вони не відповідають дійсності.

Розповсюджені міфи про Біткоїн

За час існування Біткоїну про нього з’явилася величезна кількість міфів, що продовжують поширюватися незважаючи на те, що крипто валюта давно стала звичним явищем. Помилкові думки призводять до того, що до крипти починають ставитися негативно.

Біткоїн – це піраміда

Багато відвідувачів казино, зазвичай новачків, вважають, що фріспіни за реєстрацію – це обман, який заклади використовують для залучення нових гравців. Але це зовсім не так, і будь-який гемблем це підтвердить. Так само й з Біткоїном. Зараз у законодавстві немає чіткого визначення терміну «фінансова піраміда», але є такі її ознаки:

  • обіцянка високої прибутковості;
  • гарантування збільшення вкладу;
  • активне рекламування у ЗМІ, Інтернеті, ТБ.

Але при покупці Біткоїна на криптобіржах ніхто не обіцяє та не гарантує його високої прибутковості. Навпаки: інвесторів попереджають, що завжди є ризик втратити гроші через високу волатильність активу. Отже вкладати в крипту багато коштів не рекомендується. У ЗМІ та Мережі також немає жодної реклами цифрової валюти, адже вона є децентралізованою.

Біткоїн можна зламати

Криптовалюти формуються на базі технології Блокчейн, що має пакет даних в вигляді ланцюжка блоків. Кожен наступний блок містить відомості про попередній, а сама база одночасно зберігається на комп’ютерах усіх учасників системи. У цьому полягає принцип децентралізації, адже інформація знаходиться не в одному місці, а в мережі. Зламати останню неможливо, адже вона охоплює увесь світ.

Біткоїн нічим не забезпечений

Щоб зрозуміти, чим забезпечується Біткоїн і як формується його вартість, слід врахувати цінність та функціонал, що їх надає крипта власникові:

  1. Анонімність. Перекази ніким не відстежуються.
  2. Низькі комісії. Розмір залежить тільки від навантаження на мережу.
  3. Швидкість. Транзакції проводяться миттєво.
  4. Безмежність. Перекази можливі в будь-яку точку світу.

Таким чином, біткоїнами можна анонімно здійснювати платежі та перекази на будь-які суми, незалежно від місця знаходження відправника та одержувача. Цей фактор визначає попит, який згодом формує ціну крипти.

Біткоїном користуються злочинці

Анонімність, що присутня крипті, дійсно дозволяє оперувати нею нелегально. Але в даному випадку це нічим не відрізняється від готівки, що її також використовують у незаконній діяльності.

 

peredplata