Не встиг натішитися своїм синочком – історія загиблого в бою захисника з Буковини Григорія Клюка

Солдат Григорій Клюк загинув 23 березня 2022 року у боях біля Бучі Київської області. 46-річний захисник отримав смертельні осколкові поранення.

Григорій народився у м. Хотин Чернівецької області. Навчався у професійно-технічному училищі №21. Проживав у с. Чепоноси тієї ж області. Там створив родину, працював і будував плани. Любив спорт, зокрема, футбол. Грав у місцевій сільській команді.

Чоловік брав участь в АТО, коли почалася російсько-українська війна. Тому з перших днів повномасштабного вторгнення він не зволікав, а одразу став на захист України.

У лавах 108-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади Сергій брав участь в обороні Київської області. Був на посаді механіка-водія-електрика взводу управління командира батальйону взводу зв’язку.

Під час боїв біля с. Королівка під Бучею захисник і прийняв свій останній бій.

Посмертно солдат Клюк нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовідданість у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та зразкове виконання службових обов’язків.

«Мій чоловік був найкращим у світі чоловіком і татом. Він не встиг натішитися своїм синочком», – сказала дружина Тетяна.

«Григорій Григорович Клюк був дуже доброзичливим, відповідальним, виваженим – справжнім чоловіком. У листопаді йому б виповнилося 47 років. Займався спортом, був чуйним до проблем інших. Це непоправна втрата», – зазначив заступник сільського голови Валерій Мариняк.

Поховали військовослужбовця у с. Чепоноси Чернівецької області. Вдома на захисника чекали дружина і маленький синочок.

Матеріал підготовлено платформою пам’яті Меморіал героїв.

Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata